
Зазвичай під час приготування вечері про гарнір думають в останню чергу, однак кулінар Дженнін Рай поділилася рецептом незвичного приготування броколі з часником та пармезаном. Таке поєднання стане чудовим доповненням до м'яса або риби, пише Tasting Table.
Інгредієнти:
- одна головка часнику;
- оливкова олія;
- броколі;
- тертий пармезан;
- морська сіль;
- чорний перець.
Спосіб приготування
Розігріваємо духовку до 180 °C. Далі зрізаємо верхню частину головки часнику, аби зубчики були відкриті, додаємо до нього олію та приправи. Після чого покладіть часник на алюмінієву фольгу, збризніть зверху 1 столовою ложкою оливкової олії та добре посоліть, поперчіть.
Загортаємо часник в алюмінієву фольгу та запікаємо впродовж 35 хвилин до золотистого кольору та розм'якшення.
Потім розгортаємо часник та залишаємо охолоджуватися на 10 хвилин. Далі збільшуємо температуру духовки до 200 °C.
Видавіть розм'якшені зубчики часнику в миску та змішайте їх з 3 столовими ложками оливкової олії, 2 ст. л. тертого пармезану, а також з сіллю та перцем.
Кидаємо броколі в часниково-олійну суміш, після чого викладаємо їх на деко
Запікаємо броколі протягом 12-15 хвилин, поки вони не розм'якнуть і не підрум'яняться по краях. Подавайте, посипавши рештою пармезану.
Інші смачні рецепти
Раніше відомий кулінар поділилася рецептом королівського бісквіта "Вікторія". Відомо, що він має таку назву, адже його дуже полюбляла королева Вікторія, тому він залишається одним з найпопулярніших тортів у Великій Британії і в наш час.
Також відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився неймовірним рецептом запеченої картоплі. Для її приготування вам знадобляться лише часник, оливкова олія та свіжий розмарин.