Є багато рецептів десертів, які можна приготувати на це Різдво. Морквяний пиріг є одним з найпростіших варіантів.
Ліана з "Кухні Ліани" поділилася з Еxpress своїм "дуже простим і смачним" секретом приготування ідеального морквяного десерту в аерофритюрниці. Деякі користувачі соцмереж спробували його й залишились у захваті.
На приготування піде лише 10 хвилин. Решту часу займе сам процес випікання. Вам знадобляться:
- цукор - 140 г;
- яйця - 2 шт.;
- вершкове масло - 140 г;
- цедра та сік одного апельсина;
- борошно - 200 г;
- розпушувач 1 ч.л.;
- кориця - 1 ч.л.;
- терта морква - 175 г;
- родзинки - 60 г.
Для приготування масляного крему треба додатково взяти 130 г вершкового масла, 270 г цукрової пудри, одна чайна ложка лимонного соку та цедра одного апельсина для прикраси.
Спочатку збийте масло та цукор. Туди повільно вмішайте яйця та борошно. Додайте сік та цедру, моркву та родзинки. Перемішайте до однорідності
Змастіть форму для випікання 18 см та помістіть її в кошик аерофритюрниці. Випікайте 35-45 хвилин при 175 градусах.
Перевіряйте на готовність шпажкою. Якщо пиріг все ще вологий, дайте йому трохи часу. Можна накрити зверху фольгою, якщо він зовні занадто швидко підрум’янюється.
Вийміть форму для випікання з аерофритюрниці та дайте їй охолонути протягом 10 хвилин, перш ніж виймати десерт. Далі збийте до пишності масляний крем. У разі потреби можна додати туди 1-2 ч.л. теплої води. Прикрасьте пиріг кремом та наріжте на порційні шматочки.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати м'ятний мокко та лате зі смаком імбирного пряника.