Одна добавка до вашої ранкової вівсянки значно збільшить її користь / Колаж УНІАН, скріншоти

Після всіх смаколиків Нового року настав час повертатися до здорового способу життя та приводити в норму кишківник. І в цьому якнайкраще допоможе рецепт корисної ранкової вівсянки, яким Карлі Бодруг (@plantyou), творець контенту про кулінарію на основі рослин, поділилася в TikTok. Як пише Express, цей рецепт став вірусним, набравши майже 140 тисяч лайків і отримавши безліч позитивних коментарів.

Такий сніданок містить ударну дозу клітковини, яка необхідна для підтримання здоров'я кишківника, і його дуже легко приготувати - за твердженням авторки рецепта, на це піде не більше 15 хвилин. До того ж, з таким доповненням проста вівсянка стає набагато смачнішою.

Список інгредієнтів простий: яблука, ваніль, кокосовий цукор, кориця, яблучний оцет, кукурудзяний крохмаль і кленовий сироп.

Відео дня

"Тушковані яблука не тільки легше перетравлюються, коли ви їх готуєте, при їх приготуванні утворюється пектин. Це тип розчинної клітковини, яка діє як пребіотик, живлячи корисні бактерії у вашому кишечнику", - пояснює Карлі.

Почніть із подрібнення яблук, потім киньте їх у каструлю разом із кленовим сиропом, кукурудзяним крохмалем, яблучним оцтом, ванільним екстрактом, кокосовим цукром і корицею. Змішайте все разом і готуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин, поки яблука не стануть злегка липкими та м'якими.

Додайте теплі яблука до вівсянки разом з іншими улюбленими начинками та насолоджуйтеся. Або подавайте їх охолодженими як чудовий десерт.

У коментарях користувачі вносять свої пропозиції до рецепта. Так, дехто радить не додавати цукор під час тушкування - просто трохи води та корицю. Інший коментатор поділився, що такі яблука також чудово поєднуються з сиром. Він радить додавати трохи насіння чіа, щоб увібрати частину вологи.

Раніше УНІАН розповідав про те, чим корисна нічна вівсянка.

Вас також можуть зацікавити новини: