Імбир може допомогти полегшити симптоми артриту / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Імбир протягом тисяч років використовують для лікування різних захворювань, включно з болем, нудотою, застудою, а також для полегшення метеоризму і позбавлення від розладів нервової системи, пише health.com.

Зазначається, що колосальну користь імбиру для здоров'я підтверджують значні дослідження.

Фактично імбир сприймається, як потенційно протимікробний, протизапальний і антиканцерогенний засіб. Крім того, корінь імбиру вивчали на предмет його впливу на розлади травлення, артрит, рак і різні чинники, пов'язані зі здоров'ям серця.

Відео дня

Імбир - користь для здоров'я

Як вказується в публікації, напій на основі імбиру - потужний "еліксир здоров'я" - має такі переваги:

Багатий на антиоксиданти. Активні сполуки, які містяться в імбирі, сприяють зміцненню здоров'я організму. Вони допомагають нейтралізувати шкідливі вільні радикали, запобігаючи в такий спосіб окислювальному стресу і хвороботворному пошкодженню клітин.

Може полегшити болючість м'язів і суглобів. Це підтверджують клінічні випробування. Інші дослідження показують, що імбир може допомогти полегшити симптоми артриту.

Може полегшити дискомфорт у ділянці травлення (здуття живота, метеоризм, біль і нудота). Було доведено, що імбир заспокоює органи травлення, стимулюючи скорочення шлунка і сприяючи перистальтиці кишечника.

Може поліпшити кровообіг. Дослідження показують, що імбир може відігравати роль у поліпшенні вазодилатації (відкриття і розширення кровоносних судин для кращого кровотоку) і регулюванні рівня натрію.

Може підтримувати здоровий рівень цукру в крові. Зазначається, що деякі клінічні випробування також показують, що імбир може допомогти контролювати рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.

Може поліпшити рівень холестерину і знизити ризик серцевих захворювань. Як пише видання, щоденне вживання імбиру може бути корисним для контролю рівня холестерину.

Може знизити ризик деяких видів раку. Дослідники припускають, що 6-гінгерол в імбирі здатний підтримувати механізми профілактики раку (позбавлення організму від пошкоджених клітин, знищення ракових клітин, припинення кровопостачання пухлин, запобігання зростанню і поширенню ракових клітин).

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що буде, якщо їсти імбир щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: