
Алюмінієва фольга зручна й універсальна, і по праву заслуговує на своє місце на кухні. Нею можна обгорнути їжу, щоб зберегти її теплою, або застелити деко для запікання. Однак шеф-кухар Мухаммед Інс у статті для Thetakeout.com назвав ситуацію, в якій використання фольги стане критичною помилкою.
Він пояснив, що фольгу не рекомендується використовувати як підкладку для випічки, особливо для делікатних продуктів, як-от печиво або брауні.
"Фольга має тенденцію відбивати тепло, а не поглинати його, тому ви часто отримуєте нерівномірні результати, особливо з делікатною випічкою", - пояснив Інс. "Низ може занадто швидко підрум'янитися, а внутрішня частина залишиться непропеченою".
Він також закликав не використовувати фольгу для випічки з цитрусами, наприклад, лимонного тарта. Як пояснює шеф-кухар, кислі інгредієнти можуть руйнувати алюмінієву фольгу, залишаючи гіркий присмак. Це стосується також і інших кислих інгредієнтів, наприклад, оцту або помідорів.
Що використовувати замість фольги під час випікання
Інс рекомендує під час випікання використовувати пергаментний папір. За його словами, він не заважає смаку, забезпечує рівномірне випікання і не прилипає. Використання його як підкладки для випічки додає повітропроникний шар між вашою випічкою та деком. Оскільки в багатьох деках для випікання є більш гарячі та більш холодні місця, папір для випікання допомагає контролювати різницю температур.
Крім того, існують силіконові килимки, які можна використовувати багаторазово, і вони чудово підходять для печива і тістечок.
Єдиний нюанс - силіконові килимки для випікання дуже антипригарні, тому, хоча вони чудово підходять для липкої карамелі та безе, проте печиво може на них занадто сильно розтікатися.
Раніше УНІАН розповідав про 15 способів, як можна використовувати фольгу на кухні та за її межами. Так, за її допомогою можна наточити ножиці, відполірувати срібло та очистити праску від нагару.