Лосось містить жирні кислоти омега-3, а шпинат - може допомогти регулювати артеріальний тиск / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерти з харчування назвали шість продуктів, які особливо корисні для серця, пише eatingwell.com.

"Дієта, що складається з корисних для серця продуктів, може значно знизити ризик розвитку поширених хвороб", - йдеться в публікації.

Що їсти, щоб було здорове серце

До списку особливо корисних для серця продуктів фахівці включили такі:

Відео дня

Жирна риба. Лосось, скумбрія, сардини та консервований тунець містять жирні кислоти омега-3, що підтримують серце і зменшують запалення, знижують артеріальний тиск, розповіла сертифікована дієтологиня Патрісія Баннан. Американська кардіологічна асоціація рекомендує вживати не менше двох порцій риби на тиждень.

Листова зелень. Містить антиоксиданти і калій, що підтримують роботу серця, розповіла сертифікований дієтолог Леслі Бончі. А за словами Баннан, шпинат, капуста і мангольд можуть допомогти регулювати артеріальний тиск, а також покращувати роботу кровоносних судин. Крім того, варто зазначити, що листова зелень багата на вітаміни C і K, вона низькокалорійна і доступна за ціною.

Бобові. Дієтологи одностайно погоджуються, що бобові є поживними джерелами завдяки своїй розчинній клітковині, що знижує рівень холестерину. Вони настільки корисні, що одне дослідження показало, що люди, які регулярно їдять бобові, менш схильні до розвитку серцево-судинних захворювань або ішемічної хвороби серця.

Оливкова олія. Цей основний продукт Середземноморської дієти багатий на мононенасичені жири й антиоксиданти, які борються із запаленням і знижують рівень холестерину ЛПНЩ, розповіла Баннан. Дослідження показали, що дієти, багаті оливковою олією, можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань на 16%, а ризик діабету 2 типу - на 22%.

Соєві продукти. Тофу, едамаме або соєве молоко є фантастичним доповненням до раціону завдяки їхньому високоякісному білку та корисним для серця ізофлавонам, зазначили дієтологи. Одне з досліджень дійшло висновку, що люди, які їли соєві продукти, як-от тофу і натто, були менш схильні до розвитку серцево-судинних захворювань або діабету 2 типу.

Цілісні зерна. Наповнені клітковиною і антиоксидантами, можуть допомогти знизити кров'яний тиск і рівень холестерину ЛПНЩ, а також боротися із запаленням.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як привести тиск у норму.

Вас також можуть зацікавити новини: