Яйця - це чудовий корисний варіант для сніданку, особливо у вигляді яєчні-бовтанки. Однак іноді вона може вийти гумовою і тягучою або сухою і розсипчастою та зовсім несмачною.
Як пише Express, авторка кулінарної книги та авторка кулінарного блогу The Mediterranean Dish Сьюзі Карадшех поділилася своїм рецептом яєчні-бовтанки, "розкішно кремової та м'якої", що чудово підходить для швидкого та здорового сніданку. Для цього потрібен лише один додатковий інгредієнт - грецький йогурт.
"Ця проста добавка підсилює смак, підвищує вміст білка і дає вам найкремовішу, найм'якшу яєчню-бовтанку. Йогурт створює неперевершене багатство, більш кремову текстуру і найлегший присмак. Плюс, це корисна - і більш ароматна - альтернатива вершкам, які зазвичай використовуються в рецептах яєчні-бовтуньї", - розповіла вона.
Інгредієнти (на дві порції)
- Чотири великих яйця
- Морська сіль
- Оливкова олія першого віджиму
- Дві-три столові ложки грецького йогурту
- Одна столова ложка подрібненої зеленої цибулі
Метод
Перший крок - підготувати яйця, додавши їх у невелику миску для змішування і приправивши великою дрібкою солі. Додайте одну чайну ложку оливкової олії та збийте до однорідної консистенції.
Приправа сіллю, поки яйця сирі, "затримає більше" вологи, коли ви їх готуєте.
У невелику сковорідку з антипригарним покриттям додайте одну-дві столові ложки оливкової олії та поставте на середній вогонь. Розігрійте оливкову олію 30 секунд або близько того, потім додайте збиті яйця.
Оливкова олія першого віджиму додає елемент "насиченості" і "робить яйця ще більш вологими і пухнастими".
Обсмажуйте яйця на середньому вогні, регулярно помішуючи лопаткою, поки яйця не почнуть застигати - мають залишитися деякі вологі частини.
Потім вимкніть вогонь і додайте грецький йогурт. Продовжуйте помішувати, поки йогурт повністю не змішається, а яйця не загуснуть. Спробуйте і відрегулюйте приправи.
Перекладіть яєчню-бовтанку на тарілки та прикрасьте зеленою цибулею і насолоджуйтеся смачною стравою.
Раніше своїм рецептом ідеальної яєчні-бовтанки поділився відомий шеф-кухар Джеймі Олівер.