Учені вивчили присідання на нестабільних поверхнях / фото ua.depositphotos.com

Під час виконання присідань на нестійкій поверхні людям необхідно приділяти більше уваги своїм діям. Про це свідчать результати дослідження, опубліковане в журналі Journal of Cognitive Enhancement, пише psypost.org.

Автори дослідження Ліза Клаусен і Клаудія Браун хотіли з'ясувати, чи збільшують присідання на нестабільних поверхнях необхідну для їхнього виконання увагу, порівняно з присіданнями на стійких поверхнях.

У дослідженні взяли участь 57 літніх людей і 17 молодих людей. У старшій групі було 26 жінок, а в молодшій - 7. Вік старших учасників становив 60-70 років, а молодих - 20 років.

Відео дня

Зазначається, що під час аналізу дослідники виключили дані 26 учасників, вони були визнані недійсними через неправильні присідання або великі помилки у відповідях. Це залишило остаточну вибірку з 13 молодих людей і 17 літніх людей.

"Наше дослідження показало, що ресурси уваги під час вправ на присідання збільшуються через нестабільність поверхні. Вважається, що цей висновок виникає через підвищене навантаження сприйняття як у молодих, так і в літніх людей. Тому нестабільні пристрої можуть стати засобом підвищення когнітивних вимог під час силових тренувань", - резюмували автори дослідження.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, скільки потрібно присідати, щоб накачати попу.

Вас також можуть зацікавити новини: