Деякі люди п'ють кожен день каву і навіть не замислюються, які наслідки можуть бути у цих дій. У цієї звички є як позитивні, так і негативні наслідки. Розбираємося, що буде, якщо пити каву кожен день.
Чи шкідливо пити каву щодня - плюси і мінуси
Отже, якщо пити каву щодня, то вас чекають:
- бадьорість і енергійність;
- підвищення фізичної витривалості;
- поліпшення функцій мозку;
- зниження ризику розвитку хвороби Паркінсона, діабету другого типу і вузлуватої еритеми.
Однак існують не тільки позитивні нюанси. Любителі цього напою часто вважають за краще закривати очі на те, що якщо кожен день пити каву, то можна отримати ряд проблем, адже вона:
- виводить воду з організму;
- підвищує артеріальний тиск;
- дратує шлунково-кишковий тракт;
- може викликати безсоння.
Відносно того, чи можна пити каву кожен день вранці - цей напій здатний дарувати насолоду і заряджати вас енергією на весь день. Головне, дотримуватися балансу і не вживати занадто багато. Як відомо, будь-який продукт може стати отрутою для організму - питання лише в дозуванні.
Що буде, якщо кожен день пити каву з молоком
Розглянемо також, що буде, якщо пити каву кожен день, додаючи в неї молоко. Цей молочний продукт забезпечує організм кальцієм, вітамінами і білками, що в цілому позитивно позначається на здоров'ї.
Важливо стежити і за ризиками, які в собі несе вживання молока - можливо, буде краще замінити його на рослинні аналоги. Вони не тільки додадуть нові смакові відтінки, але і є відмінним виходом для людей з непереносимістю лактози.
У той же час вживання подібних потужних за своїм впливом напоїв варто коригувати індивідуально. Слідкуйте за своїми відчуттями і в разі чого зменшіть дозу кофеїну або зверніться до лікаря.
Що буде, якщо кожен день пити каву з лимоном
Чи можна пити каву щодня вранці, додаючи туди лимон? Цей вид цитрусових є джерелом вітаміну C, який допомагає з повсякденними напруженнями, зміцнює імунну систему і підвищує її захисні функції.
Крім того, деякі дослідження показали, що поєднання кави та лимона може допомогти покращити травлення. Лимон містить антиоксиданти, які сприяють легкому та ефективному розщепленню їжі. Це призводить до поліпшення загального стану шлунково-кишкового тракту і запобігання деяких проблем, пов'язаних з травленням. Крім того, додавання лимона до кави може допомогти регулювати рівень цукру в крові.
Лимон містить пектин - волокно, яке здатне уповільнити засвоєння цукру в організмі, що в свою чергу допомагає запобігати різкому стрибку рівня цукру в крові після прийому солодких напоїв або їжі. Це особливо важливо для людей, які страждають від цукрового діабету, або мають проблеми з контролем рівня цукру.
І, звичайно ж, не можна забувати про смак. Кислотність лимона може додати якийсь освіжаючий і цитрусовий відтінок в нашу звичайну чашку кави. Це може привнести якусь новизну і інтерес до напою, роблячи ранкову рутину більш приємною.
Раніше УНІАН розповідав, як працює звичка пити кава з корицею в четвер.