Авокадо можуть стати смачним доповненням до салатів, сендвічів, супів і навіть десертів / фото ua.depositphotos.com

Авокадо містить безліч поживних речовин, зокрема фолат, мідь, вітамін K, калій і вітамін B5. Крім того, в них багато мононенасичених і поліненасичених жирів, а також клітковини.

Видання Very Well Health з'ясувало, що якщо щодня їсти авокадо.

Знижує запалення

Дослідження показало, що вживання авокадо знижує рівень С-реактивного білка (CRP), маркера загального запалення організму. Високий рівень CRP може свідчити про такі захворювання, як:

Відео дня
  • деякі види раку;
  • хвороби серця;
  • інфекції;
  • панкреатит;
  • ревматоїдний артрит.

Покращує здоров'я серця

Дослідження показали, що авокадо чинить помірний вплив на зниження рівня "поганого" холестерину, відомого як холестерин ліпопротеїнів низької щільності (LDL).

Інші дослідження показали, що заміна частини щоденного споживання вуглеводів цілим або половинкою авокадо покращувала кілька показників запалення серцево-судинної системи, включно з:

  • кровотік;
  • загальний холестерин;
  • загальні тригліцериди.

Покращує пізнавальну діяльність

Щоденне вживання авокадо пов'язане з підвищенням рівня лютеїну в крові, який пов'язаний з:

  • когнітивною гнучкістю;
  • поліпшенням зору;
  • загальним когнітивним здоров'ям;
  • зоровою пам'яттю.

Покращує мікробіом кишечника

Дослідження показало, що щоденне вживання приблизно одного цілого середнього авокадо на день покращує мікробіом кишківника. Вживання авокадо також призводить до збільшення виробництва одноланцюгових жирних кислот, які можуть допомогти в регулюванні важливих нейротрансмітерів, що змінюють настрій.

Харчова цінність авокадо

  • калорії - 80;
  • білок - 1 грам (г);
  • вуглеводи - 4 г;
  • клітковина - 3,4 г;
  • насичений жир - 1 г;
  • калій - 254 міліграми (мг);
  • вітамін B5 - 0,73 мг;
  • фолат - 44,5 мікрограма (мкг);
  • мідь - 85 мкг;
  • вітамін К - 10,5 мкг.

Авокадо особливо багаті мононенасиченою жирною кислотою, відомою як олеїнова кислота, яка часто трапляється в оливках і, як вважають учені, знижує фактори ризику серцево-судинних захворювань у дорослих.

Авокадо також є чудовим джерелом пребіотичної та розчинної клітковини. Було доведено, що пребіотичні волокна допомагають травленню, покращують імунну та когнітивну функції й навіть знижують рівень холестерину.

Кому не можна їсти авокадо

Дослідження не виявили практично ніяких ризиків, пов'язаних із вживанням авокадо. Однак є кілька моментів, про які слід пам'ятати. Не рекомендується вживати авокадо, якщо у вас є алергія на нього, алергія на пилок берези або алергія на латекс.

Не рекомендується вживати авокадо та інші продукти з високим вмістом калію тим, у кого діагностовано захворювання нирок.

Раніше УНІАН писав, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: