Журналісти дізналися секрети приготування яєчні-бовтанки від Гордона Рамзі / колаж УНІАН зі скріншотів

Британський шеф-кухар Гордон Рамзі розкривав рецепт яєчні, яка не буде "резиновою".

Кулінар говорив, що "секрет будь-якої чудової яєчні-бовтанки полягає в тому, щоб не пересмажити її", пише Express. Журналісти зазначили, що експерт готував таку страву перед групою конкурентів під час одного з випусків MasterChef.

Як приготувати яєчню-бовтанку за рецептом Рамзі:

  • взяти антипригарну каструлю, розбити шість холодних яєць, додати три шматки масла;
  • поставити каструлю на вогонь, помішувати яйця мякою лопаткою так, що кожного разу дно місткості очищалося;
  • тримати каструлю на вогні 30 секунд, а потім на такий само час її знімати,  і так треба робити 3 хвилини. Якщо пересмажити яєчню - страва стане водянистою;
  • наприкінці додати приправи.

Шеф-кухар попереджав, що якщо сіль всипати надто рано, что страва стане водяниста. 

Відео дня

Страву Рамзі покращує один інгредієнт, йдеться в публікації на Simply Recipes. В матеріалі зазначається, що до яєчні-бовтанки слід додати крем-фреш (продукт ще називають європейською сметаною).

"Наприкінці (приготування, - Ред.) він знімає каструлю з вогню і швидко додає трохи холодного крем-фрешу, щоб яйця не переготувалися і щоб надати їм насиченості та кремовості. У результаті виходить шовковиста яєчня. Залишкове тепло від каструлі зберігає яйця теплими, але не дає змоги їм продовжувати готуватися", - зазначається у матеріалі.

Як готується проста яєчня в аерогрилі - рецепт опубліковано раніше

УНІАН розмістив рецепт яєчні без смаження. Блогерка Любна Білал порадила вбити яйця у фольгу, встановити на аерогрилі температуру 160 градусів та готувати страву упродовж з хвилин. Експерт підкреслила, що перед приготування потрібно дістати з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

Вас також можуть зацікавити новини: