10 рідкісних і старовинних імен для дівчаток / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зараз у моду знову повертають старовинні імені минулих століть. Якщо ви хочете підібрати своїй донечці стародавнє ім'я, наповнені шармом, видання Scary Mommy оприлюднило перелік рідкісних імен США. Туди увійшли імена, яким сотні років і більшість з них потрапили до списку 100 найкращих імен США.

1. Агнес

Це грецьке ім'я, яке означає "чистий", готова повернутися. У 1880 році входило до переліку 100 найкращих імен у США. 

2. Алма

З 1880-х і приблизно до початку 1930-х Алма міцно утримувалася в 100 найкращих імен для дівчаток у Сполучених Штатах. Наприкінці 90-х і на початку 2000-х воно різко впало і опинилося лише всередині першої 1000. Назва походить від багатьох культур і означає "живить" або "душа".

Відео дня

3. Одра

Це елегантне ім’я увійшло в моду у 1800-х роках і було таким понад століття. Вже у 1960-х поступово почало втрачати популярність. Одра означає "благородна сила".

4. Корделія

Хоча Корделія трохи впала в немилість наприкінці 90-х, вона повільно поверталася до чартів.  Це миле ім’я латинського походження має найсолодше значення: "серце".

5. Дельфіна

Це гарне ім’я дитини від грецького слова delphís означає "дельфін". Назва також походить від Дельф, батьківщини оракула в грецькій міфології. Наразі воно займає 3643 місце серед імен для дівчат у США.

6. Еффі

Якщо хочете, щоб голос вашої дівчинки був сильним - подумайте про це ім’я, адже воно означає "добре розмовляє". 

7. Юдора

Це унікальне ім’я грецького походження ідеально підходить для вашої дитини, оскільки означає "щедрий подарунок". Воно також походить з грецької міфології і випромінює деякі вібрації богині.

8. Євлалія

Як і Еффі, це грецьке ім’я означає "добре розмовляє" і водночас "солодко розмовляє". Це дуже милозвучне ім'я, яке також має назва високої зеленої трави, яка росте у Східній Азії. 

9. Леля

Це гучне ім’я єврейського та арабського походження має прекрасне значення "темна краса" та "народжена вночі". Якщо ви виросли одержимі класичним романом Анни Сьюелл "Чорна красуня", це може бути старомодне ім’я вашої дитини. 

10. Ола

Це гендерно нейтральне ім’я давньоскандинавського походження має багато значень: "багатство", "честь", "повага", "захисник людини" та "реліквія предка". У 1880-х це ім’я входило до топ-200, але сьогодні воно зайняло 6800 місце.

Як писав УНІАН, експерти назвали 50 дитячих імен, які були популярними 100 років тому і виявили "сильну суміш безсмертної класики". 

Вас також можуть зацікавити новини: