Річард Бренсон зібрався у стратосферу на повітряній кулі / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Британський мільярдер, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон заявив, що збирається піднятися до рівня стратосфери на повітряній кулі, на висоту приблизно 32-35 кілометрів, чого ніхто ніколи не робив у комерційних польотах. The Independent пише, що Бренсон буде одним із трьох пілотів першого у світі комерційного польоту "на стратосферній повітряній кулі".

Повідомляється, що разом із ним, під час першого польоту Space Perspective у 2025 році, будуть співзасновники компанії Джейн Пойнтер і Табер МакКаллум. Герметична капсула буде використовувати поновлюваний водень для плавного польоту на дану висоту, йдеться в матеріалі. І уточнюється, що ціна одного місця в капсулі становитиме 125 тисяч доларів.

"Деякі з найпрекрасніших подій у моєму житті відбулися під час експедицій на повітряній кулі, і я радий підтримати Space Perspective у її подорожі. Я з нетерпінням чекаю можливості здути пил зі своєї старої ліцензії на управління повітряною кулею перед деякими чудовими випробувальними польотами", - заявив Бренсон.

Відео дня

Space Perspective - що відомо про компанію

Повідомляється, що це перша у світі компанія, яка пропонує польоти в стратосферу на повітряній кулі. На поточний момент заброньовано вже понад 1800 місць. У вересні 2024 року, як повідомляється, відбувся успішний випробувальний політ без екіпажу за тією самою траєкторією і на тій самій висоті, що й майбутні польоти.

Інші новини про підкорення повітря і космосу

Раніше УНІАН повідомляв, що у США створили важкий дрон на сонячних батареях. Повідомляється, що перший політ тривав цілих 22 години, проте мета у розробників амбітна.

Крім того, Китай успішно випробував багаторазову метанову ракету-носій. Вона, у разі повернення першого ступеня, зможе вивести на низьку навколоземну орбіту близько 21 тисячі кг корисного навантаження.

Вас також можуть зацікавити новини: