Одне хитре запитання доопоможе розкрити кандидата / фото ua.depositphotos.com

У досвідчених рекрутерів є свої "трюки" для перевірки професійної придатності кандидатів, які приходять на співбесіду. Керівниця відділу кадрів у лондонській ​​компанії Public Digital Голлі Тейлор розповіла CNBC про одне підступне запитання, яке вона ставить претендентам на посаду в її компанії.

Жінка зазначила, що намагається бути "інноваційною та справедливою" у процесі найму співробітників і тому, наприклад, нещодавно почала заздалегідь надсилати кандидатам запитання для співбесіди. Але одне запитання вона полюбляє ставити під час співбесіди "позапланово". 

За словами пані Тейлор, колись це питання збентежило її саму, а тепер вона ставить його тим, кого опитує вже вона. Це питання: "Який найцінніший відгук ви отримали у своїй кар’єрі?"

Відео дня

"Причина, чому мені воно подобається, полягає в тому, що коли вони відповідають на нього, ви дійсно добре розумієте, наскільки скромними [або] вразливими вони готові бути у своїй відповіді", — розповідає рекрутерка.

Деякі люди згадують про конструктивний відгук, який вони отримали у вирішальний момент своєї кар’єри, і про те, як навчання на критиці зрештою підштовхнуло їх вперед.

Вони пояснюють, що "це був зворотній зв’язок, ось як я підійшов до цього, ось як я змінився, і ось який вплив мав цей відгук", — каже Тейлор.

З іншого боку, деякі кандидати зосередяться на позитиві та наведуть приклади відгуків про те, у чому вони кращі.

Тейлор каже, що ці відповіді не будуть правильними чи неправильними. Але вони дають більше інформації про самого кандидата.

Інші цікаві новини на тему працевлаштування

Як писав УНІАН, готуючи список запитань, які ви хочете поставити роботодавцю під час співбесіди, деякі з них варто викреслити. Ці запитання не дадуть вам корисної інформації, але витратять час.

Також ми розповідали про теми, які не можна піднімати під час співбесіди та про фрази, які не варто вживати. Більшість відмов у працевлаштуванні саме через них.

Вас також можуть зацікавити новини: