Одна порада дасть змогу приготувати ідеальну яєчню-бовтунью / скріншот

Яєчня-бовтанка - улюблена страва на сніданок для багатьох людей. Кожна людина має свої вподобання під час приготування - хтось додає вершки, молоко чи олію. Але якщо яєчню неправильно приготувати, вона швидко втратить свою привабливість.

А ось автор блогу Fork and Twist Джеймс знає, як приготувати ідеальну "кремову" яєчню без додаткових інгредієнтів, пише Mirror. Секрет полягає в техніці приготування. Всупереч поширеній думці, за даними ЗМІ, помішування яєць не є найважливішим елементом приготування яєчні.

"Ось секрет: пар і час. Поставте жароміцну миску на каструлю з водою, яка злегка кипить, і акуратно готуйте яєчню", - заявив кулінар.

Цей метод схожий на розтоплення шоколаду, але в даному випадку миска має бути трохи гарячішою, а яйця слід готувати повільно, поки вони не стануть густими, кремовими та збитими. Освоєння цієї техніки вимагає розуміння кількох основ, одна з яких полягає в тому, що миска не повинна торкатися води, йдеться в описі лайфхаку.

Секрет ідеальної яєчні полягає не тільки в методі приготування, а й у ретельній увазі до процесу. Згідно з кулінарними порадами експерта, важливо підтримувати воду на слабкому кипінні, а не доводити до бурхливого. Це можна легко контролювати за бульбашками - вони мають бути дрібними та стабільними за правильної температури.

"Часто перемішуйте яйця. На початку - потроху і рідко, але щойно вони почнуть густіти і згортатися, збільште частоту перемішування, щоб уникнути великих грудок і перетравлення", - заявив Джеймс.

Процес приготування займає 15 хвилин, залежно від кількості яєць у мисці.

Як приготувати яйця за іншими рецептами

Раніше УНІАН повідомляв про секрети приготування яєчні-бовтуньї від Гордона Рамзі. Британський шеф-кухар додає один інгредієнт, який максимально покращує страву.

Крім того, шеф-кухар із зіркою Мішлен розкрив простий спосіб приготування яйця пашот. Проста інструкція Саллі Ейб дасть змогу щоразу отримувати гарний результат.

Вас також можуть зацікавити новини: