Досвідчені керівники та рекрутери часто просять кандидатів, які хочуть отримати в них роботу, відповісти на запитання або виконати незвичні завдання. Менеджер, який раніше працював у кафе, назвав тест, з яким справлявся лише невеликий відсоток претендентів, пише Unilad.
На форумі в соцмережі Reddit люди спробували дізнатися, які нетрадиційні прийоми використовують інтерв'юери під час пошуку співробітників. Одна з розповідей сильно виділяється на тлі інших.
"Раніше я працював у кафе. Робота була простою. Я просив кандидатів намазати маслом дві скибочки хліба та покласти на них скибочку сиру, щоб вийшов сендвіч", - поділився один з користувачів.
Завдання може здатися простим, але для менеджера головним було не те, як кандидат намаже масло або покладе скибочки хліба, а гігієна. Він розповів, що ті претенденти, які не помили руки перед виконанням тесту, провалювали співбесіду.
За словами менеджера, лише близько 30% претендентів успішно справлялися з цим завданням. Решта осіб не мила руки перед тим, як торкатися їжі, що стало для нього поганим знаком.
Інший користувач поділився ще складнішим тестом, про який він дізнався з компанії, в якій проходив співбесіду. Він показує відразу кілька якостей кандидата.
"Вони проводили звичайну співбесіду, але того вечора всі разом вирушали випити й намагалися напоїти новобранців алкоголем", - згадує користувач.
Він заявив, що це не просто розвага, а серйозна перевірка кандидатів:
"Це мало бути розвагою, але також перевіркою того, чи здатна людина знати свої межі та ввічливо відмовитися або зберігати самовладання після великої кількості випивки".
Інші поради для успішної співбесіди
Раніше УНІАН писав, що рекрутери назвали 10 головних помилок кандидатів на співбесіді. Люди, які припускаються їх, навряд чи отримають омріяну роботу.
Крім того, експерт з питань кар'єри LinkedIn Ендрю Маккаскілл поділився головним питанням, яке потрібно ставити роботодавцю на співбесіді. За його словами, воно допоможе отримати перевагу над іншими кандидатами.