Цей торт радує своїм насиченим смаком / фото ua.depositphotos.com

Ніщо не зрівняється зі смаком чашки чаю у холодну погоду і ще краще, коли до неї є смачний десерт. Кавовий торт є одним із найпопулярніших рецептів завдяки його насиченому унікальному смаку, але його також неймовірно легко випікати.

Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився своїм простим рецептом  цього смаколика. Все приготування займе у вас 10-15 хвилин, за виключенням часу на випікання у духовці.

Це прекрасний десерт, щоб вразити близьких або порадувати для себе у вільний день холодної пори року.

Відео дня

Для коржів потрібні:

  • масло - 175 г;
  •  волоські горіхи - 75 г;
  • цукор  - 175 г;
  • яйця - 3 шт.;
  • борошно - 150 г;
  • розпушувач - 1 ч.л.;
  • холодне еспресо - 50 мл.

Крем готується з 65 г вершкового масла, 125 г цукрової пудри та 40 мл міцного еспресо. Щоб зробити глазур знадобиться 100 г цукрової пудри та 20 мл еспресо

Розігрійте духовку до 180°С або газової марки 4, потім змастіть дві форми для випічки вершковим маслом і застеліть пергаментом.

Помістіть дві третини волоських горіхів у кухонний комбайн і подрібніть їх у дрібний порошок. Потім наріжте кубиками вершкове масло, помістіть його в миску з цукром і збивайте до отримання легкої та пухкої суміші.

Поступово вбийте яйця в суміш і обережно вмішайте подрібнені волоські горіхи. Додайте борошно, розпушувач і дрібку солі і перемішуйте, поки все не з’єднається.

Решту волоських горіхів крупно подрібніть і додайте в тісто, останньою влийте каву.

Розподіліть суміш між формочками і потім випікайте в духовці 20–25 хвилин або поки вона не стане світло-золотисто-коричневого кольору.

Коли коржі будуть готові, вийміть їх з духовки та дайте охолонути у формах протягом п’яти хвилин, перш ніж перемістити на решітку до повного охолодження.

Для начинки збийте масло з пудрою до пишною маси, а потім додайте каву и перемішайте.

Щоб зробити глазур, просійте цукрову пудру в миску і додайте потроху каву, доки не отримаєте густу однорідну суміш. Змастіть коржі кремом, зверху нанесіть глазур. Прикрасити можна залишками волоських горіхів.

Ідеї для вечері

Картопля з куркою - це дуже проста та ситна страва, яку легко приготувати й нагодувати всю сім'ю. Її можна зробити в одній каструлі.

Восени гарно смакуватиме тушкована яловичина з галушками, а також  вершково-часникова паста за 25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: