Кекс буде ароматним та смачним / фото ua.depositphotos.com

Відомий кулінар Мері Беррі розповіла як "ідеальний чайний хлібець". Цей кекс надзвичайно простий у приготуванні і прекрасно підійде для поживного сніданку.

Як пише Еxpress, неймовірний смак та аромат досягаються завдяки замочуванню сухофруктів у чаї "Ерл Грей". Для приготування знадобляться:

  • смородина - 175 г;
  • родзинки - 175 г;
  • міцний чай "Ерл Грей" - 300 мл;
  • борошно - 275 г;
  • цукор - 225 г;
  • яйця - 1 шт.

Покладіть смородину і родзинки в миску і залийте гарячим чаєм. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште на ніч, щоб рідина ввібралась. 

Відео дня

Розігрійте духовку до 150C (130C вентилятор або газ три з половиною). Форму для хліба на 900 г змастіть маслом і застеліть пергаментом. Додайте борошно, цукор і яйце в миску з замоченими сухофруктами і ретельно перемішайте.

Викладіть тісто ложкою в підготовлену форму і розрівняти верх. Випікайте одну годину 45 хвилин або поки пиріг не підніметься і не стане твердим на дотик.

Залиште остигати у формі приблизно на 10 хвилин. після цього переверніть кекс і зніміть папір. Для подачі наріжте його товстими скибочками і змастіть маслом для подачі.

Що ще смачного приготувати

Ніщо не зрівняється зі смаком чашки чаю у холодну погоду і ще краще, коли до неї є смачний десерт. Кавовий торт є одним із найпопулярніших рецептів завдяки його насиченому унікальному смаку, але його також неймовірно легко випікати.

Картопля з куркою - це дуже проста та ситна страва, яку легко приготувати й нагодувати всю сім'ю. Її можна зробити в одній каструлі.

Вас також можуть зацікавити новини: