Медова курка - це чудова страва, яка вигідно доповнить будь-який гарнір та дозволить швидко нагодувати всю родину.
"Приготуйте це сімейне медове курча, приправлене часником, соєвим соусом, лимоном та імбиром, за 30 хвилин. Подавайте з рисом і броколі для ситної страви", - йдеться у дописі до рецепту на сайті BBC GoodFood.
Для приготування треба взяти:
- куряче філе - 4 шт. (600 г);
- борошно - 2 ст.л.;
- свіжий імбир - 40 г;
- часник - 4 зубчики;
- соєвий соус - 6 ст. л.;
- мед - 5 ст. л.;
- сік половини лимона;
- олія - 1 ст. л.
Філе нарізаємо кубиками по 2-3 см. Імбир чистимо й дрібно натираємо. Часник дрібно нарізаємо. Помістіть курку в миску, додайте туди борошно та приправи. Перемішайте, щоб м'ясо покрилось рівномірним шаром.
Окремо змішайте імбир, часник, сою, мед і половину лимонного соку. Олію розігрійте у великій сковороді на сильному вогні та обсмажте курку 3-4 хвилини до золотистого кольору. Додайте медовий соус і смажте, помішуючи, 10 хвилин або до готовності. На цьому етапі спробуйте м'ясо на смак і за потреби приправте.
Для подачі можна відварити додатково рис або приготувати будь-який інший гарнір на ваш вибір.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати хрустке та ароматне мармурове печиво. У версії від BBC GoodFood смаколик робиться з різдвяними спеціями, які наповнять ваш будинок чудовими ароматами.