Автомеханік радить слідкувати за рівнем пального в автомобілі / колаж УНІАН, скриншот, фото Вікіпедія

Популярний автомеханік Скотті Кілмер попередив власників бензинових і дизельних автомобілів про те, що вони можуть "знищити" свою автівку, якщо припустяться помилки, про яку "багато людей не знають", пише Express

За його словами, учасники дорожнього руху ніколи не мають заправляти паливний бак "занадто низько", що може призвести до катастрофічних наслідків для тих, хто їздить на вихлопних газах. 

Скотті зазначив, що бензин і дизель допомагають змащувати паливний насос, а саме пристрій, який використовується для переміщення палива з бака у двигун. Однак дефіцит бензину і дизельного палива може призвести до "згоряння" насоса, а водії, швидше за все, можуть віддати багато коштів за ремонт. 

Відео дня

"Ось попередження, про яке багато людей не знають: зайдіть всередину автомобіля і подивіться, стежте за паливним баком. Не тільки для того, щоб у вас не закінчилося пальне. Моя порада - не опускайте рівень пального нижче, ніж на восьму частину бака, краще залиште його на чверть бака. У сучасних автомобілях паливний насос знаходиться всередині бензобаку. І це може звучати досить дивно, але паливо фактично змащує насос. Паливо потрапляє до насоса, змащує підшипники, коли ви заправляєте паливо в автомобіль", - пояснив автомобільний експерт.

За його словами, якщо у сучасній машині з паливним насосом у баку справді закінчиться бензин, то можуть бути проблеми. 

"Замість того, щоб всмоктувати паливо, він буде всмоктувати повітря. Повітря сухе, підшипники в паливному насосі згорять від сухості", - попередив Кілмер.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше автомобільний механік Девід Лонг закликав водіїв уникати моделей, що мають певний набір функцій. Він рекомендує покупцям звертати увагу на стан акумулятора тієї чи іншої автівки. 

Також експерт Шахзад Шейх назвав 3 моделі автомобілів, які раніше не цінували, проте тепер вони стають дорожчими. Зокрема йдеться про такі автівки, як Chrysler PT Cruiser, Porsche Cayenne та Volvo 240.

Вас також можуть зацікавити новини: