Фруктова булочка з кремом і джемом є одним з традиційних рецептів для післяобіднього чаю для королівської родини.
Як пише Еxpress, цей десерт подобається королівським кондитером і вони щоліта готують їх тисячами й подають у Букінгемському палаці. Щоб їх скуштувати не обов'язково їхати у Британію - це можна зробити й вдома.
Випікання булочок займає трохи більше 10 хвилин, але королівський секрет полягає в тому, щоб дати сирому тісту та готовим булочкам достатньо часу для відпочинку. Більшість інгредієнтів вже є у вас вдома:
- борошно - 500 г;
- розпушувач - 28 г;
- вершкове масло - 94 г;
- цукрова пудра - 86 г;
- яйця - 2 шт.;
- пахта - 140 мл;
- родзинки - 100 г.
Для початку залийте родзинки гарячою водою й відкладіть їх на 30 хвилин. Тим часом розігрійте духовку до 180°C і приступайте до тіста.
Змішайте у мисці борошно, розпушувач, масло і цукор. У вас має утворитись крихта. Далі в окремій мисці збийте яйця та пахту. Обережно змішайте всі інгредієнти та замішайте однорідне тісто.
Тепер злийте замочені родзинки та додайте їх до тіста, перемішуючи, щоб вони рівномірно розподілилися. Тісто залиште на робочій поверхні, накривши рушником, приблизно на 30 хвилин.
Коли тісто відпочине, розкатайте його до товщини 2,5 см, а потім розріжте на кілька кіл або форму за бажанням.
Викладіть кружечки булочок на деко, застелене промасленим пергаментом, і залиште при кімнатній температурі ще на 20 хвилин. Акуратно змастіть яйцем кожну булочку і випікайте їх у духовці 10–12 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Подавайте випечені булочки з варенням і збитими вершками.
Що ще можна приготувати
Готувати хліб – це завжди складна і довга справа, адже потрібно чекати, поки тісто підніметься і лише потім випікати у духовці, що також займає багато часу. Однак замість цього можна приготувати смачні коржики.
Багато людей люблять курячу грудку за її смак та користь для здоров'я. Цю частину курки дуже легко пересушити, однак є рецепт, за яким грудка вийде соковитою.