Французький шеф-кухар Манон Лагрев поділилася в соцмережах рецептом свого фруктового пирога, який вже зібрав понад 19 000 лайків в Instagram. Авторка рецепта зазначає, що для цього пирога підійдуть будь-які консервовані фрукти - вона використовувала груші, вишні, персики та ананаси.
Як пише Express, пиріг готується дуже просто, без будь-яких пристосувань - не потрібно нічого збивати і розкачувати, всі інгредієнти просто змішуються. А на випікання йде всього 30 хвилин.
"Він не надто солодкий, вологий і має просто ідеальну текстуру", - зазначає Лагрев.
Інгредієнти (на 6 осіб)
Для тіста:
- Одна склянка борошна
- Одна чайна ложка розпушувача
- Півсклянки золотистого цукру або звичайного цукру
- Три столові ложки кефіру (або грецького йогурту)
- Дві столові ложки олії першого віджиму
- Три великих яйця
- Щіпка солі
- Один або два консервовані фрукти
Для франжипану
- 50 г розтопленого солоного масла
- 50 г золотистого цукру
- 50 г меленого мигдалю
- Одне яйце
Метод приготування
Приготуйте тісто
Додайте всі інгредієнти для тіста в миску і перемішуйте протягом 30 секунд, поки не отримаєте однорідне тісто.
Приготуйте франжипан
Тепер змішайте всі інгредієнти для франжипану в іншій мисці.
Змастіть маслом і посипте борошном прямокутну форму для випічки (15x20 см), вилийте тісто, додайте консервовані фрукти без рідини та зверху покладіть франжипан.
Потім випікайте фруктовий пиріг за температури 180°C з конвекцією (160°C без конвекції) протягом 30 хвилин.
Раніше УНІАН публікував рецепт кексу в чашці від Джеймі Олівера, на приготування якого піде всього 3 хвилини.