Для пирога підійдуть будь-які консервовані фрукти / фото ua.depositphotos.com

Французький шеф-кухар Манон Лагрев поділилася в соцмережах рецептом свого фруктового пирога, який вже зібрав понад 19 000 лайків в Instagram. Авторка рецепта зазначає, що для цього пирога підійдуть будь-які консервовані фрукти - вона використовувала груші, вишні, персики та ананаси.

Як пише Express, пиріг готується дуже просто, без будь-яких пристосувань - не потрібно нічого збивати і розкачувати, всі інгредієнти просто змішуються. А на випікання йде всього 30 хвилин.

"Він не надто солодкий, вологий і має просто ідеальну текстуру", - зазначає Лагрев.

Відео дня

Інгредієнти (на 6 осіб)

Для тіста:

  • Одна склянка борошна
  • Одна чайна ложка розпушувача
  • Півсклянки золотистого цукру або звичайного цукру
  • Три столові ложки кефіру (або грецького йогурту)
  • Дві столові ложки олії першого віджиму
  • Три великих яйця
  • Щіпка солі
  • Один або два консервовані фрукти

Для франжипану

  • 50 г розтопленого солоного масла
  • 50 г золотистого цукру
  • 50 г меленого мигдалю
  • Одне яйце

Метод приготування

Приготуйте тісто

Додайте всі інгредієнти для тіста в миску і перемішуйте протягом 30 секунд, поки не отримаєте однорідне тісто.

Приготуйте франжипан

Тепер змішайте всі інгредієнти для франжипану в іншій мисці.

Змастіть маслом і посипте борошном прямокутну форму для випічки (15x20 см), вилийте тісто, додайте консервовані фрукти без рідини та зверху покладіть франжипан.

Потім випікайте фруктовий пиріг за температури 180°C з конвекцією (160°C без конвекції) протягом 30 хвилин.

Раніше УНІАН публікував рецепт кексу в чашці від Джеймі Олівера, на приготування якого піде всього 3 хвилини.

Вас також можуть зацікавити новини: