Подавати карбонару рекомендується у великих мисках для пасти / фото ua.depositphotos.com

Паста карбонара - класична італійська страва, яку може бути складно приготувати вдома. Шеф-кухар Даніло Кортелліні, який пройшов навчання за програмою Мішлен, поділився простим і "надійним" рецептом пасти з 5 інгредієнтів, пише express.co.uk.

"Це техніка, яка допомагає створити кремову італійську класику без проблем", - йдеться в описі рецепта.

Інгредієнти:

Відео дня
  • гуанчале або панчетта - 400 г;
  • яйця - 6 шт;
  • пекоріно романо - 80 г;
  • спагеті - 400 г;
  • сіль і свіжомелений чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

  • Обсмажте гуанчіале або панчетту на сковороді на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин.
  • Перекладіть м'ясо на папір, щоб жир увібрався.
  • Щоб приготувати соус, збийте 4 жовтки, 2 яйця і тертий сир у великій жароміцній скляній мисці. Поставте миску на каструлю з водою, що повільно кипить, і варіть на повільному вогні доти, доки не вийде консистенція густого заварного крему.
  • Опустіть спагеті у велику каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть відповідно до інструкцій на пакуванні до стану аль денте або до готовності за вашим бажанням.
  • Покладіть пасту на сковорідку з жиром, що залишився, і добре перемішайте. Додайте соус і перемішайте.
  • Додайте хрусткий гуанчіале і поперчіть.

Подавати карбонару рекомендується у великих мисках для пасти, посипавши зверху додатковим тертим сиром.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати сендвіч із моцарелою за італійським рецептом.

Вас також можуть зацікавити новини: