Традиційний рецепт пасти болоньєзе передбачає повільне приготування м’ясного фаршу з цибулею, морквою, помідорами та молоком для кремової текстури. Однак цю страву можна адаптувати під схуднення і насолоджуватись улюбленою стравою навіть втрачаючи зайві кілограми.
Як пише Еxpress, за рецептом дієтологів у книзі "Fast 800 Easy Recipes" цю пасту можна приготувати так, що одна порція вийде 426 калорій. Для нежирної пасти знадобляться:
- фарш з грудки індички - 500 г;
- оливкова олія - 2 ст.л.;
- цибуля - 1 шт.;
- печериці - 200 г;
- банка нарізаних томатів на 400 г;
- томатне пюре - 2 ст.л.;
- кубик курячого бульйону;
- сушений орегано - 1 ч.л.;
- тертий пармезан - 20 г;
- цільнозернові спагетті - 80 г;
- кабачки - 2 шт.
У великій сковороді з антипригарним покриттям розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте подрібнену цибулю та печериці, порізані на четвертинки. Готуйте 5 хвилин, помішуючи.
Додайте фарш і обсмажуйте ще п’ять-вісім хвилин або поки м’ясо злегка підрум’яниться, але не приготується. У цей час поставте варитися пасту згідно з інструкцією на упаковці.
До м'яса додайте помідори та 400 мл води. Туди ж накришіть бульйонний кубик і посипте орегано. Доведіть суміш до кипіння і залиште так на 5-10 хвилин, поки соус не загустіє. Щедро приправте сіллю та перцем, а потім перемішайте.
Кабачки потрібно порізати на спіралі або товсті стрічки овощечисткою. Додайте їх до макаронів і готуйте 30 секунд.
Злийте вміст каструлі на друшляк, а потім розподіліть все між чотирма глибокими тарілками. Зверху поливаємо соусом болоньєзе, посипаємо пармезаном і подаємо із зеленим салатом або дрібно нарізаною зеленню.
Страви з низькою калорійністю
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний брауні на 104 калорії. Його формула передбачає використання олії замість масла та високий відсоток какао для шоколадного відтінку.
Доктор Клер Бейлі та Джастін Паттісон розробили шоколадний торт, який ділиться на 12 шматочків та має 187 калорій на порцію.