Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився рецептом пишних і смачних оладок із чорницею, які стануть чудовим і корисним варіантом сніданку на вихідних. Секретним інгредієнтом тут є лляне насіння, яке замінює яйця і додає здорову дозу омега-3. Як стверджує Mirror, оладки виходять легкими, пухнастими і надзвичайно смачними, тож байдуже, веган ви чи ні - спробуйте їх приготувати - тим паче, що на це вам знадобляться лічені хвилини.
Інгредієнти:
- 1 столова ложка меленого насіння льону
- 1 столова ложка кокосової олії
- 250 мл несолодкого соєвого або мигдалевого молока
- 1 чайна ложка яблучного оцту
- 125 г цільнозернового борошна
- 1 чайна ложка цукрового піску
- 1 чайна ложка розпушувача
- ¼ чайної ложки соди
- 1 щіпка морської солі
- 50 г чорниці, плюс додатково для подачі
- Рослинна олія
- Йогурт і кленовий сироп для подачі
Метод приготування:
1. Почніть зі збивання меленого лляного насіння і 2½ столових ложок холодної води, потім відставте в сторону, щоб суміш загусла. Тим часом розтопіть кокосове масло в невеликій каструлі на середньому вогні, потім дайте йому трохи охолонути.
2. В окремій мисці змішайте соєве або мигдальне молоко з яблучним оцтом. Додайте розтоплене кокосове масло, а потім вмішайте суміш лляного насіння, яку ви відклали раніше.
3. Далі у великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду та сіль. Зробіть заглиблення в середині та поступово влийте рідкі інгредієнти, перемішайте. Додайте чорниці, потім відставте тісто в сторону.
4. Розігрійте трохи рослинної олії у великій пательні на середньому вогні та смажте оладки протягом 2 хвилин або поки нижня частина не стане золотистою, а на поверхні не почнуть з'являтися маленькі бульбашки. Переверніть їх і готуйте ще 2 хвилини.
5. Подавайте оладки гарячими з ложкою йогурту, краплею кленового сиропу та жменею чорниці за бажанням.
Раніше УНІАН ділився смачним рецептом віденського штруделя, а також рецептом святкового імбирного лате.