Експерти з організації порадили, яких речей на вашій кухні слід позбутися до Нового року 2025. Як пише eatingwell.com, за їхніми рекомендаціями склали список із 10 таких речей.
До цього списку увійшли:
Старі губки. Дослідження 2022 року в журналі Journal of Applied Microbiology показало, що використані кухонні губки містять безліч різних типів потенційно шкідливих бактерій. Міністерство сільського господарства США стверджує, що не існує єдиного надійного методу, який гарантує, що ваша губка не буде перехресно забруднювати руки, кухонні стільниці або їжу. Замість цього вони рекомендують часто їх міняти.
Зношені обробні дошки. За даними Міністерства сільського господарства США, борозенки на зношеній обробній дошці важко ретельно очистити, і вони можуть стати розсадником бактерій, що можуть спричинити різні захворювання.
Старі столові прибори. Професійна шеф-кухарка, генеральна директорка і засновниця Feasting at Home Сільвія Фонтейн попередила, що шматочки гуми або дерев'яні тріски від старих приладів можуть відколотися в процесі приготування страв, а це може бути небезпечно.
Прилади, що не використовуються, та їхні інструкції. Проведіть інвентаризацію і розгляньте можливість продажу або пожертвування всього, чим ви не користуєтеся. Професійна організаторка в Organized Artistry Стейсі Еджін Мюррей зазначила, що старі інструкції до речей, якими ви більше не володієте, - це безлад. За її словами, хоча вони плоскі, вони все одно займають дорогоцінне місце на вашій кухні.
Приправи, соломинки та одноразові столові прибори. Перевірте терміни їхньої придатності та викиньте ті, у яких вони минули. Якщо терміну придатності немає, викиньте ті, які здаються старими, і ті, які навряд чи будуть використовуватися.
Магніти для кухні. Залиште тільки улюблені магніти і викиньте інші.
Старі спеції. За даними Міністерства сільського господарства США, цільні спеції можуть зберігатися від двох до чотирьох років, тоді як мелені - до трьох років за кімнатної температури. Проте, спеції можуть втратити більшу частину свого смаку та аромату і з часом стати несвіжими.
Кава. Якщо у вас у коморі є запаси кави, переберіть їх і позбудьтеся несвіжої. Співзасновниця Cook for Folks Анна Сільвер порадила щоразу на пакеті або контейнері з кавою після відкриття вказувати поточну дату, щоб завжди знати, наскільки вона свіжа.
Олія для готування. Олія для готування не зберігається так довго, як ви думаєте. Вона стає несвіжою, згірклою і кислою на смак і з часом втрачає свої ароматичні якості. Якщо ви не впевнені, як довго була відкрита пляшка олії, викиньте її.
Пошкоджені продукти під час заморожування. Обов'язково перевіряйте терміни придатності продуктів, які ви купили. Якщо це їжа, яку ви приготували або заморозили, щоб з'їсти пізніше, перевірте, чи немає ознак опіку під час заморожування, порекомендувала професійна організаторка і власниця Living Simplified Лорен Солтман.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що потрібно викинути з дому перед Новим роком 2025.