Осінь давно стала традиційним часом для приготування яблучного пирога. З додаванням родзинок та кориці цей десерт виходить на новий рівень.
Лондонський пекар Едд Кімбер придумав рецепт, який поєднує в собі солодке яблуко та хрустку цукрову посипку. Він "ідеально" підходить для чаювання. Як пише BBC Good Food, на його приготування піде лише 20 хвилин (і 40 хвилин для випікання) і знадобляться:
- несолоне вершкове масло - 115 г;
- борошно - 225 г;
- розпушувач - 1 ч.л.;
- кориця - 2 ч.л.;
- цукор - 115 г;
- яйця - 1 шт.
- молоко - 6-8 ст.л.;
- яблука Гренні Сміт - 225 г;
- родзинки - 100 г.
Розігрійте духовку до 180°C/160°C з вентилятором/ позначка газу 4. Форму для випічки 20 см змастіть маслом та вистеліть пергаментом. Тепер приготуємо яблучний пиріг, який тане в роті.
У мисці змішайте борошно та корицю. Додайте туди масло й пальцями перетріть на крихту. Всипте цукор та вбийте яйце. Перемішайте й у цю суміш поступово додайте молоко - у вас має вийти однорідне густе тісто.
Яблука наріжте кубиками та додайте разом з родзинками у тісто. Перекладіть тісто в підготовлену форму і розрівняйте верх. За бажанням посипте поверхню 2 ст.л. цукру для хрусткої скоринки.
Випікайте 30-40 хвилин або поки пиріг не стане золотистим. Дайте йому 15 хвилин охолонути у формі, перш ніж викласти на решітку. Найкраще подавати теплим, прикрасивши заварним кремом.
Що ще смачного можна приготувати
Відомий кулінар Мері Беррі розробила "найпростіший" рецепт шоколадного торта. Його можна приготувати, змішавши всі інгредієнти в одній мисці, а крем також не займе багато часу.
Крім того, вона придумала, як приготувати три різні види печива з однієї порції тіста, змінюючи начинки. Цей рецепт дуже універсальний, адже його можна змінювати за своїм смаком.