Розповідаємо, приготувати дієтичний суп з запеченими овочами / фото ua.depositphotos.com

Суп – це тепло, ситість і задоволення в одній тарілці. І він також може бути чудовим вибором, якщо ви прагнете схуднути. Секрет в інгредієнтах.

Суп може бути низькокалорійним, багатим на поживні речовини та неймовірно ситним, пише Eat This Not That. До прикладу, ви можете приготувати корисний крем-суп з запеченими овочами, що містить вісім різних овочів, насичений білками,  дозволяє насититися і сприяє схудненню. Рецептом страви поділилася Роксана Ехсані – дієтолог-нутріциолог, сертифікований фахівець зі спортивної дієтології, прес-секретар, консультант і творець контенту для харчових брендів.

І у цієї страви є ще один великий плюс – вам не знадобляться каструлі і сковорідки. Просто наріжте овочі, запечіть їх у духовці, поки вони не стануть карамелізованими та солодкими, і збийте блендером. Нижче розповідаємо, як приготувати дієтичний крем-суп з запеченими овочами.

Відео дня

Інгрідієнти (на 4 порції)

  • 6 середніх томатів, розрізаних навпіл,
  • 5 середніх морквин,
  • 1 велика солодка цибулина, очищена і розрізана на четвертинки,
  • 1 великий червоний болгарський перець, розрізаний навпіл (насіння викинути),
  • 1 великий жовтий болгарський перець, розрізаний навпіл (насіння викинути),
  • 1 великий цукіні, нарізаний скибочками,
  • 1 великий кабачок, нарізаний скибочками,
  • 4 зубчики часнику,
  • 2 ст.л. оливкової олії або олії авокадо,
  • ⅛ ч. л. свіжомеленого чорного перцю,
  • 4 склянки овочевого бульйону з низьким вмістом солі,
  • 2 1/2 склянки нежирного зернистого сиру.

Для приготування поживного супу для схуднення викладіть овочі на застелене фольгою деко, збризніть оливковою олією та приправте перцем. Після поставте деко у розігріту до 190 градусів духовку.

Випікайте овочі 25-30 хвилин, але не забудьте перемішати, коли мине половина часу. Після злегка охолодіть їх та обережно почистіть зубчики часнику.

Готові овочі перекладіть у блендер (збивайте партіями), додайте бульйон та сир. Цю масу збивайте на високій швидкості приблизно 1-2 хвилини, поки суп не стане однорідним.

Чому цей рецепт супу корисний для схуднення

Цей суп сприяє схудненню, оскільки містить вісім різних овочів, білок, клітковину та воду – все це працює разом, щоб ви залишалися ситими та задоволеними, водночас скорочуючи кількість спожитих калорій.

Суп містить низькокалорійні, багаті на поживні речовини овочі

Овочі низькокалорійні, але переповнені вітамінами, мінералами, антиоксидантами та харчовими волокнами. Їх ніколи не буває забагато, і більшості з нас не завадило б мати побільше овочів на тарілках. Додаючи більше овочів до свого раціону, особливо коли ви намагаєтеся схуднути, ви наїдаєтеся меншою кількістю калорій.

Крім того, клітковина та вода, що містяться в овочах, допоможуть вам почуватися ситими. 

Клітковина для тривалого відчуття ситості

Клітковина – ще одна поживна речовина, необхідна для схуднення. Продукти, багаті на клітковину, сповільнюють травлення, завдяки чому ви довше залишаєтеся ситими і менше їсте. Завдяки 5 грамам клітковини на порцію, цей суп – простий і смачний спосіб збільшити споживання клітковини та підтримати ваші цілі щодо схуднення.

Суп насичений білком

Цей суп містить 19 грамів білка у порції завдяки сиру, який ви навіть не зможете відчути на смак! Сир – це високоякісне джерело білка, що містить усі дев'ять незамінних амінокислот без шкідливих для здоров'я джерел жиру. Білок має вирішальне значення при скороченні калорій, оскільки він допомагає стримувати апетит і зберігає суху м'язову масу, що важливо, оскільки м'язи є метаболічно активними і спалюють більше калорій у стані спокою.

Однорідна консистенція для ситості

Дослідження показали, що однорідні крем-супи, як-от цей, здатні підтримувати відчуття ситості довше, ніж звичайні супи або тверді страви. Це тому, що вони довше залишаються у вашому шлунку, забезпечуючи відчуття ситості.

Цей суп не просто смачний – він справді сприяє схудненню завдяки високому вмісту води, клітковини та білків.

Вас також можуть зацікавити новини: