Кінологи назвали 5 порід собак для захисту будинку / фото Рixabay

Наявність собаки може бути одним з найкращих засобів захисту будинку від потенційних зловмисників. Певні породи собак від природи схильні охороняти і захищати сім'ю, тому що володіють ідеальним поєднанням вірності, пильності та захисних інстинктів, пише Study Finds з посиланням на рекомендації експертів.

Зазначається, що кожна собака потребує багато тренувань, незалежно від породи. Сторожовий собака без належної підготовки може стати агресивним. Також кожна собака потребує любові та ласки.

Найкращі породи собак для охорони будинку, за версією кінологів-експертів:

Відео дня

Німецька вівчарка

10 з 10 експертів рекомендують цю породу для домашньої безпеки, оскільки вони "ніжні сімейні улюбленці і надзвичайно хоробрі – не бояться наражати себе на небезпеку, щоб врятувати кохану людину". Ця високоінтелектуальна порода є найкращою собакою-охоронцем, за версією кількох кінологічних експертів. Німецькі вівчарки очолюють список найкращих сімейних охоронців завдяки своїм природним інстинктам слухати, вчитися і слухатися.

Вони одночасно і грізні на вигляд, і люблячі за своєю природою, але будь-якої миті відгукнуться на команду. Такі собаки дуже добре розуміють, що таке дім, і будуть насторожено ставитися до непроханих гостей. Вівчарки легко піддаються дресируванню, несамовито віддані, мають велику витривалість і чудово працюють під тиском.

Ротвейлер

Ротвейлери також є чудовими охоронцями, а їхній "фактор відлякування" може бути навіть вищим, ніж у німецької вівчарки. Незважаючи на те, що вони виглядають страхітливо, вони ласкаві з людьми, а також універсальні.

Однак вони не такі дружні до сім'ї, як німецькі вівчарки, і можуть бути не найкращим вибором для будинків з маленькими дітьми. Якщо ротвейлера не тренувати належним чином, він буде небезпечним, щоб тримати її поруч з маленькими дітьми. Водночас деякі експерти вважають, що ротвейлер чудово ладнає з сім'єю, якщо його правильно виховувати. Інтелект може зробити їх дуже слухняними.

Доберман-пінчер

Доберман-пінчер – ще одна "класична" охоронна порода, яка, як і вівчарка та ротвейлер, походить з Німеччини. Ця порода отримала не менше рекомендацій від експертів, але їхній грізний образ у поєднанні з атлетизмом забезпечив їм третє місце. Добермани служать сторожовими собаками в Німеччині з кінця 19 століття. Їх мускулиста статура забезпечує високу швидкість і витривалість, а також ефективні атаки в разі небезпеки від загрозливих незнайомців.

Добермани-пінчери вважається п'ятою найрозумнішою породою собак у світі, вона віддано захищає своїх людей і завжди напоготові. Добермани також багато гавкають. На жаль, як і ротвейлери, ці собаки не обов'язково підходять для домівок з маленькими дітьми.

Бульмастиф

Бульмастиф має чудові інстинкти і процвітає в сімейному оточенні, оскільки він швидко дізнається, хто є його "зграєю", і зробить все можливе, щоб захистити її. Вони дуже добре знають про все, що відбувається навколо них, а їхній залякуючий вигляд робить їх чудовим вибором для захисту від зловмисників. Щоб отримати максимальну віддачу від цієї породи, її слід виховувати в сім'ї з раннього дитинства і постійно тренувати на всіх етапах розвитку. При цьому, як тільки собака знайомиться зі своїм будинком і своєю сім'єю, він стає лагідним і люблячим, і буде чудовим членом вашої родини. Безпечний для сім'ї, небезпечний для грабіжників.

Акіта

Ці собаки – природжені захисники. Акіта – одна з найвідданіших порід собак. Виведена для охорони королівських осіб та знаті у феодальній Японії, ця відважна та пильна порода природно підозріло ставиться до незнайомців. Акіта завжди буде пильнувати за родиною.

Хоча акіта не потребує особливого заохочення для охорони, вони є серйозними робочими собаками, і їх не можна просто так взяти і завести в "сімейний мікс". Вони погано уживаються з іншими тваринами. Крім того, їхню відданість і довіру може заслужити лише досвідчений і твердий господар.

Цікавинки про тварин

Вчені ідентифікували і назвали понад мільйон видів тварин, і ще мільйони належить відкрити на семи континентах Землі. Вчені можуть скласти карту поширення видів по всьому світу.

Загальна кількість порід котів у світі сягає близько 200. З такою різноманітністю важко підібрати собі чотирилапого друга, але якщо ви хочете завести пухнасту лагідну кішку.

Вас також можуть зацікавити новини: