Дієтологи розповіли, яке м'ясо найкорисніше/ ua.depositphotos.com

У кожного з нас є певні вподобання, коли справа доходить до сніданку. Так, одними з найпопулярніших видів м'яса для сніданку є ультраоброблені - такі як бекон, сосиски, шинка. Однак якими б смачними вони не були, експерти зазвичай рекомендують або обмежувати, або уникати їх вживання, оскільки в них містяться консерванти, а також вони багаті на насичені жири.

Однак не всі види м'яса шкідливі, і деякі з них з повним правом можуть бути присутніми у вашому ранковому раціоні. Видання HealthDigest розповіло про найкорисніші види м'яса на сніданок.

Курка

Хоча всі види м'яса є хорошим джерелом білка, курка, особливо куряча грудка, посідає в цьому плані перше місце.

Відео дня

Багата білком їжа означає, що ви забезпечите собі ситний початок дня, що важливо для людей, націлених на контроль ваги. Також курка містить мало калорій та інші корисні поживні речовини, такі як ніацин, селен, фосфор, вітамін В6, вітамін В12, рибофлавін, цинк, тіамін, калій і мідь.

Пісна яловичина

Нежирні шматки яловичини, включно з такими варіантами, як ростбіф, стейк із вирізки, стейк із філейної частини і пісний яловичий фарш, є здоровими варіантами сніданку.

Крім високого вмісту білка, пісна яловичина є багатим джерелом вітаміну B12, який вкрай важливий для метаболізму. Інші корисні вітаміни та мінерали, що містяться в пісній яловичині, охоплюють вітамін B6, цинк, селен, залізо, ніацин і фосфор.

Індичка

Індичка - чудове джерело білка, багате багатьма вітамінами і мінералами, і вона низькокалорійна - якщо не їсти шкіру.

Крім усіх інших поживних речовин, що містяться у тваринному білку, таких як залізо, магній, цинк, вітамін B12, вітамін B6, селен, калій, фосфор і ніацин, індичка також містить холін - сполуку, що пов'язана з регулюванням настрою та пам'яті, контролем м'язів, підтримкою клітинної структури та комунікації, видаленням холестерину з печінки, синтезом ДНК і добре функціонуючою нервовою системою.

Лосось

Хоча риба не входить до списку м'ясних продуктів, проте оскільки це продукт тваринного походження, вона також може перебувати в цьому списку.

Риба також відома своїм вмістом білка - у 100 грамах сирого атлантичного лосося міститься цілих 20,4 грама білка. Крім того, в цій рибі містяться омега-3 жирні кислоти, вітаміни, селен, фосфор, калій, йод, холін і біотин. Ба більше, вітаміни групи В, що містяться в цій рибі, роблять її ідеальним м'ясом для сніданку, якщо ви хочете вилікувати похмілля.

Свинячий фарш або пісна свинина

На відміну від бекону або сосисок з великим вмістом жиру і переробленого м'яса, свинячий фарш з низьким вмістом натрію або пісні шматочки того ж м'яса можна сміливо додавати до сніданку. Крім того, що свинина є гарним джерелом білка, вона містить й інші корисні поживні речовини, як-от калій, холін, ніацин, вітамін B6, вітамін B12, залізо і цинк.

Виявляється, час вашого сніданку впливає на стан здоров'я. Так, дослідники виявили, що люди, які снідали до 8 ранку і припиняли їсти до 21, мали менші шанси на серцеві захворювання.

Вас також можуть зацікавити новини: