
Іноді класичні десерти - торти, тістечка тощо - набридають. І це можна зрозуміти. Тому є один рецепт, який зможе вас і здивувати, і порадувати своїм дивовижним смаком.
Це стосується "Холодного морквяного пирога" від Елісон Роман (з її книги Sweet Enough), пише Parade. Що робить його таким особливим? Уся справа в сміливих рішеннях, які прийняла Елісон. По-перше, вона повністю відмовляється від горіхів і родзинок. По-друге, вона додає фініки.
Геніальність цієї ідеї в тому, що фініки, на відміну від родзинок, стають м'якими і зливаються з тістом під час випікання.
Ще одна родзинка рецепта - спеції. Серед них - мелена куркума, яка надає пирогу насиченого золотистого відтінку. І нарешті, як зрозуміло з назви, пиріг подається просто з холодильника, і саме так він розкривається якнайкраще.
Як приготувати "Холодний морквяний пиріг" за рецептом Елісон Роман
Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:
Для торта:
- Кулінарний спрей
- 1¼ чашки цільнозернового борошна
- 1½ чайної ложки меленої кориці
- 1 чайна ложка харчової соди
- 1 чайна ложка кошерної солі
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- ½ чайної ложки меленої куркуми, кардамону або імбиру (за бажанням)
- 3 великих яйця
- ¾ чашки (155 грамів) світло-коричневого цукру
- ⅔ склянки (145 грам) сметани або грецького йогурту
- 455 г моркви, очищеної та натертої на тертці
- 10-12 фініків сорту Меджул (225 г), очищених і нарізаних
- 4 столові ложки (56 грам) несолоного розтопленого вершкового масла
- ¼ склянки (50 грам) рослинної або оливкової олії
Для начинки:
- 225 г вершкового сиру, розм'якшеного
- ½ чашки (60 грамів) цукрової пудри
- кошерна сіль
- 2 столові ложки підсмажених і подрібнених горіхів
Приготування починається з того, що вам необхідно розігріти духовку до 175°C, вистелити 23-сантиметрову форму для пирога пергаментом і змастити її олією.
В одній мисці змішайте сухі інгредієнти, в іншій - вологі. Дерев'яною ложкою вмішайте натерту моркву і порізані фініки у вологу суміш, потім вилийте її в сухі інгредієнти.
Додайте розтоплене масло і трохи рослинної олії, акуратно перемішайте до однорідності. Вилийте тісто у форму і випікайте 40-45 хвилин, поки верх не підніметься і не стане золотистим.
Можна їсти просто так, але краще додати легку вершкову глазур із вершкового сиру за рецептом Елісон. Для цього просто змішайте розм'якшений вершковий сир, цукрову пудру і дрібку кошерної солі виделкою.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв про рецепт ніжної сирної паски "Рафаелло" без випічки. Він дуже простий, а частування виходить ніжним і повітряним. Запам'ятовуйте цей рецепт - адже його зможе "здолати" навіть господиня-початківець.
Крім того, ми розповідали про рецепт, який знала кожна радянська господиня. СРСР славився одвічним дефіцитом усього й усякого, але радянські господині примудрялися готувати навіть "з нічого", а внаслідок таких експериментів з'являлися кулінарні шедеври, які люблять і досі, як і торт "Ведмедик".