Ідеальний рецепт / колаж УНІАН, кадри з відео Youtube/@alisoneroman

Іноді класичні десерти - торти, тістечка тощо - набридають. І це можна зрозуміти. Тому є один рецепт, який зможе вас і здивувати, і порадувати своїм дивовижним смаком.

Це стосується "Холодного морквяного пирога" від Елісон Роман (з її книги Sweet Enough), пише Parade. Що робить його таким особливим? Уся справа в сміливих рішеннях, які прийняла Елісон. По-перше, вона повністю відмовляється від горіхів і родзинок. По-друге, вона додає фініки.

Геніальність цієї ідеї в тому, що фініки, на відміну від родзинок, стають м'якими і зливаються з тістом під час випікання.

Відео дня

Ще одна родзинка рецепта - спеції. Серед них - мелена куркума, яка надає пирогу насиченого золотистого відтінку. І нарешті, як зрозуміло з назви, пиріг подається просто з холодильника, і саме так він розкривається якнайкраще.

Як приготувати "Холодний морквяний пиріг" за рецептом Елісон Роман

Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:

Для торта:

  • Кулінарний спрей
  • 1¼ чашки цільнозернового борошна
  • 1½ чайної ложки меленої кориці
  • 1 чайна ложка харчової соди
  • 1 чайна ложка кошерної солі
  • 1 чайна ложка пекарського порошку
  • ½ чайної ложки меленої куркуми, кардамону або імбиру (за бажанням)
  • 3 великих яйця
  • ¾ чашки (155 грамів) світло-коричневого цукру
  • ⅔ склянки (145 грам) сметани або грецького йогурту
  • 455 г моркви, очищеної та натертої на тертці
  • 10-12 фініків сорту Меджул (225 г), очищених і нарізаних
  • 4 столові ложки (56 грам) несолоного розтопленого вершкового масла
  • ¼ склянки (50 грам) рослинної або оливкової олії

Для начинки:

  • 225 г вершкового сиру, розм'якшеного
  • ½ чашки (60 грамів) цукрової пудри
  • кошерна сіль
  • 2 столові ложки підсмажених і подрібнених горіхів

Приготування починається з того, що вам необхідно розігріти духовку до 175°C, вистелити 23-сантиметрову форму для пирога пергаментом і змастити її олією.

В одній мисці змішайте сухі інгредієнти, в іншій - вологі. Дерев'яною ложкою вмішайте натерту моркву і порізані фініки у вологу суміш, потім вилийте її в сухі інгредієнти.

Додайте розтоплене масло і трохи рослинної олії, акуратно перемішайте до однорідності. Вилийте тісто у форму і випікайте 40-45 хвилин, поки верх не підніметься і не стане золотистим.

Можна їсти просто так, але краще додати легку вершкову глазур із вершкового сиру за рецептом Елісон. Для цього просто змішайте розм'якшений вершковий сир, цукрову пудру і дрібку кошерної солі виделкою.

Інші цікаві рецепти

Раніше УНІАН повідомляв про рецепт ніжної сирної паски "Рафаелло" без випічки. Він дуже простий, а частування виходить ніжним і повітряним. Запам'ятовуйте цей рецепт - адже його зможе "здолати" навіть господиня-початківець.

Крім того, ми розповідали про рецепт, який знала кожна радянська господиня. СРСР славився одвічним дефіцитом усього й усякого, але радянські господині примудрялися готувати навіть "з нічого", а внаслідок таких експериментів з'являлися кулінарні шедеври, які люблять і досі, як і торт "Ведмедик".

Вас також можуть зацікавити новини: