
Існує багато варіантів медівника, проте кондитер Елізабет Нельсон у статті для Southern Living стверджує, що її рецепт має воістину "райський" смак. Структура коржів нагадує кекс, а крем із вершків, меду і маскарпоне надає торту надзвичайної ніжності.
Цей торт не вимагає розкочування безлічі коржів - на приготування знадобиться близько 40 хвилин вашої активної участі плюс час на випічку. Торт розрахований на 12 порцій.
Інгредієнти:
Торт:
- 3 1/2 склянки універсального борошна (тут і далі використовується склянка об'ємом 250 мл)
- 2 1/2 ч. л. розпушувача
- 3/4 ч. л. кухонної солі
- 1/2 ч. л. соди
- 1 1/4 склянки цукрового піску
- 1 склянка масла, розм'якшеного
- 4 великих яйця кімнатної температури
- 1/2 склянки меду
- 1/2 склянки сметани
- 1 склянка молока
Крем із маскарпоне та меду:
- 3/4 склянки меду
- 1/2 склянки несолоного масла, розм'якшеного
- 1/4 ч. л. кухонної солі
- 1 контейнер (220 г) маскарпоне
- 1 склянка густих збитих вершків, холодних
Як приготувати:
Розігрійте духовку до 180 °С. Дві 20-сантиметрові круглі форми для торта вистеліть пергаментним папером, потім збризніть олією.
Змішайте разом борошно, розпушувач, сіль і харчову соду.
Збийте масло і цукор міксером на середній швидкості до легкої і пухнастої маси, 3-4 хвилини. Додайте яйця, добре збиваючи після кожного додавання. Додайте мед і сметану, збиваючи до однорідної маси. На низькій швидкості міксера додайте суміш борошна поперемінно з молоком, добре збиваючи після кожного додавання.
Рівномірно розподіліть тісто між підготовленими формами і випікайте в попередньо розігрітій духовці, поки шпажка, вставлена в центр коржів, не вийде чистою, близько 33-38 хвилин.
Дайте охолонути у формах на решітці протягом 10 хвилин, потім вийміть із форм і дайте повністю охолонути, близько 1 години.
Щоб приготувати глазур, збийте мед, масло і сіль міксером до кремоподібної консистенції, близько 2 хвилин. Додайте маскарпоне, збиваючи до однорідної маси, близько 30 секунд.
Окремо збийте холодні вершки до утворення жорстких піків, 2-3 хвилини. Додайте збиту суміш у суміш маскарпоне й акуратно змішайте.
Зріжте верхівки коржів, щоб сформувати рівну поверхню. Викладіть перший корж на тарілку і розподіліть близько третини крему. Накрийте другим коржем, зрізом донизу. Ще третину крему розподіліть по верху і боках торта.
Викладіть крем, що залишився, в кондитерський мішок з наконечником у вигляді відкритої зірки і прикрасьте верх торта. Поставте в холодильник на 1 годину перед подачею. Полийте медом для прикраси.
Раніше відомий кулінар поділилася смачним рецептом шоколадного торта "Захер".