Як знайти баланс між роботою і особистим життям / depositphotos.com

Постійна гонитва за балансом між роботою та особистим життям може викликати стрес і тривогу. Проте професор Гарварду Джефф Карп пропонує альтернативний підхід, який називає "маятниковий спосіб життя".

У своїй книзі LIT, що розшифровується як Life Ignition Tools, він пояснює принцип "маятникового життя", яке коливається між різними станами. Важливо приймати ці зміни, а не намагатися досягти ідеального балансу.

Карп порівнює природні ритми життя з рухами маятника: рівень енергії, мотивація, сон і інші аспекти життя не є статичними. Замість того, щоб зациклюватися на постійному балансі, варто зосередитися на тому, як реагувати на ці коливання, роблячи маленькі кроки для підтримки гармонії.

Відео дня

Він також радить бути уважними до своїх природних енергетичних циклів і сприймати труднощі як можливості для навчання. Пам’ятайте, що після кожного спаду настає підйом, і це природний процес.

Для практичного застосування маятникового підходу Карп рекомендує такі дії:

  • Спостерігайте за своїми щоденними діями й коригуйте їх.
  • Визначте свої енергетичні піки та спади й підлаштовуйте під них графік.
  • Досліджуйте важкі періоди, щоб дізнатися, чого вони можуть вас навчити.
  • Пам'ятайте, що зміни є неминучими, тому важливо приймати їх.
  • Регулярно аналізуйте своє життя й робіть маленькі кроки для поліпшення ситуації.

"Маятниковий підхід" допоможе вам легше приймати зміни й знаходити баланс у мінливих життєвих обставинах.

Раніше УНІАН писав, що вигорання стало надто поширеним явищем. Якщо ви почуваєтеся перевантаженим роботою, намагаєтеся збалансувати домашні обов'язки або виснажені невпинними вимогами повсякденного життя, вигоряння може серйозно вплинути на ваше психічне та фізичне здоров'я. Детальніше про те, як цього позбутися - у матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: