Традиційний лимонний пиріг не настільки популярний, як шоколадний або ванільний бісквіт через терпкий цитрусовий смак. Однак відома кондитерка Мері Беррі пропонує свою варіацію цього рецепта, в якому є "секретний" інгредієнт для балансу смаку і чарівної текстури.
Як пише Express, важливими доповненнями до рецепта Мері Беррі є молоко і, найголовніше, хрусткий мак. Насіння маку добре поєднується з лимоном, тому що кислотність лимона врівноважує насиченість маку. Воно також створює унікальний текстурний контраст завдяки своєму легкому хрускоту та додає до торта візуально цікавий елемент.
Інгредієнти для лимонного пирога з маком від Мері Беррі
- Два лимони
- 225 г м'якого вершкового масла або спреду для випічки
- 225 г цукрової пудри
- 275 г борошна
- Дві ч.л. пекарського порошку
- Чотири яйця
- 4 ст. л. молока
- 25 г насіння маку
Для глазурі
- Три ст. ложки лимонного соку
- 225 г цукру для глазурі, просіяного
Метод приготування
Вам знадобиться форма для випічки розміром 30 см x 23 см x 4 см. Змастіть форму для випічки або застеліть її змащеним пергаментним папером і поставте розігріватися духовку до 180 C / Газ 4.
Зніміть цедру з двох лимонів, половину відкладіть для посипання.
Відміряйте всі інгредієнти у велику миску, потім додайте терту лимонну цедру і перемішуйте вручну або міксером близько двох хвилин.
Коли суміш буде готова, перекладіть її в підготовлену форму і розрівняйте верх.
Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин, або доти, доки пиріг не почне відходити від бортів форми і не почне пружинити під час натискання в центрі.
Після приготування залиште пиріг вистигати у формі, а потім перекладіть його на обробну дошку і зніміть папір.
Для глазурі з'єднайте лимонний сік, просіяний цукор і м'яту (за бажанням), щоб вийшла консистенція глазурі. Рівномірно розподіліть глазур по торту, посипте залишком лимонної цедри і залиште до повного застигання, щоб вона стала злегка хрусткою.
Раніше УНІАН публікував рецепт бісквіта з шоколадним мусом від Мері Беррі, який точно не залишить байдужим любителів шоколаду.