
Надзвичайно смачну вечерю можна зробити з найпростіших продуктів і з мінімумом зусиль - наприклад, соковиті та хрусткі курячі стегна з картоплею і лимонно-часниковим вершковим соусом.
Як пише Parade, рецепт виклала Кортні ЛаКорте (@cheesegal) в Instagram, розкривши кілька хитрих трюків, завдяки яким стегна вийдуть соковитими всередині, але з прекрасною хрусткою скоринкою.
Цей рецепт готується на одному деку, що означає менше безладу і більше часу, щоб насолодитися вечерею, а не мити посуд. Це також є ключем до хрустких курячих стегон та ідеально просмаженої картоплі.
Як приготувати хрусткі курячі стегна зі смаженою картоплею
Вам знадобляться курячі стегна зі шкірою, картопля, розпушувач, сіль, мелений чорний перець, оливкова олія, вершкове масло, дрібно нарізаний свіжий кріп і петрушка, подрібнений часник, лимонна цедра і сік.
Розігрійте духовку до 230° і промокніть кожне куряче стегно насухо паперовими рушниками. У невеликій мисці змішайте розпушувач, сіль і чорний перець. Лайфхак №1. Як стверджує ЛаКорте, саме додавання розпушувача допомагає шкірі висохнути і стати хрусткою.
Покладіть картоплю на деко, збризніть оливковою олією і приправте сіллю та перцем. Встановіть решітку на деко, потім покладіть курячі стегна на решітку. Збризніть стегна оливковою олією, переконавшись, що шкіра повністю покрита олією. Потім щедро посипте стегна сумішшю приправ.
Поставте деко в духовку і запікайте протягом 30-40 хвилин або доки картопля не стане хрусткою зовні та м'якою всередині. Лайфхак №2. Обсмажування курки над картоплею допомагає повітрю циркулювати навколо курки, що допомагає їй готуватися рівномірніше і гарантує, що шкіра буде хрусткою, а нижня частина м'яса підрум'яниться, а не буде сирою і вологою. Крім того, курячі соки стікають на картоплю, надаючи їй вишуканого смаку.
Поки курка запікається, розтопіть олію в невеликій каструлі на середньому вогні, додайте подрібнений часник і обсмажте близько хвилини. Зніміть із вогню.
В окремій мисці змішайте подрібнений кріп, петрушку, оливкову олію, лимонну цедру і сік. Влийте теплу часникову олію і добре перемішайте. Приправте за смаком сіллю та чорним перцем. Коли курка і картопля будуть готові, полийте все соусом з олії та трав.
Раніше відомий шеф-кухар поділився смачним рецептом запеченої картоплі.