Також фахівці радять поливати рослини в правильний час доби / фото ua.depositphotos.com

Орхідеї можна легко підтримувати живими та процвітаючими, якщо за ними правильно доглядати, завдяки цьому квіти можуть прожити багато місяців або навіть років. Проте орхідеї можуть бути чутливими до коливань температури. Тому експерт Міллі Дурбак розповіла, як саме поливати квіти, аби вони жили довго, передає Express.

"Дотримання послідовного графіка поливу і забезпечення належного дренажу є життєво важливим для запобігання загнивання коренів", - зазначила вона.

За її словами, влітку орхідеї потрібно поливати досить часто, близько двох разів на тиждень, проте взимку робіть це набагато рідше. Для того, аби перевірити, чи сухий ґрунт, можна вставити олівець або паличку для їжі. Якщо два верхні сантиметри сухі, це означає, що його потрібно поливати. 

Відео дня

Проте не варто поливати орхідеї зверху, адже це може призвести до надмірного поливу, а також пошкодити їхнє ніжне листя. Зокрема експерти садового центру Polhill вважають, що більшість рослин отримують користь від поливу знизу. 

"Полив рослин зверху може спричинити багато проблем і завдати шкоди здоров'ю рослин, наприклад, ослаблення рослин, зменшення цвітіння і зниження фотосинтезу. Деякі умови включають іржу, яка перешкоджає фотосинтезу і виглядає як коричневі пустули на нижній стороні листя. Борошниста роса може зменшити ріст і цвітіння рослин, і проявляється у вигляді порошкоподібної речовини на листках, стеблах і квітах", - пояснюють вони.

Тому фахівці радять поливати рослини в правильний час доби, аби запобігти та зменшити кількість таких інфекцій впродовж року. 

Водночас Міллі рекомендує розміщувати орхідеї у ванній кімнаті. 

"Ванна кімната є ідеальним місцем для орхідей завдяки підвищеному рівню вологості та низькому рівню освітленості. Ці фактори відображають середовище, якому орхідеї надають перевагу, створюючи ідеальний баланс для оптимального росту. Розміщення орхідей у ванній кімнаті не тільки покращує естетичний вигляд, але й сприяє створенню більш свіжого і здорового повітря в приміщенні", - наголосила експерт.

Інші поради по догляду за орхідеями

Раніше стало відомо, як зберегти красу орхідей. Зокрема експертка поділилася, чим можна удобрювати рослини, щоб вони не загинули. Вона зазначила, що є три органічні добрива, які містять необхідні квітам мінерали та вітаміни. 

Також експерт із садівництва та догляду за рослинами розповіла, як зробити так, аби орхідеї довго цвіли. Вона поділилася рецептом домашнього добрива, яке покращить цвітіння цих прекрасних квітів. 

Вас також можуть зацікавити новини: