Яйця завжди були поживним джерелом білка для людини / фото ua.depositphotos.com

І білок, і жовток яйця є корисними для здоров’я людини, адже вони дуже поживні. Видання health розповіло про потенційні переваги яєчного білка для здоров’я, спираючись на результати досліджень.

"Важливо зазначити, що дослідження яєчних білків обмежені і проводяться за участю невеликих груп людей. Необхідні подальші дослідження, щоб підтвердити результати і повністю зрозуміти потенційну користь яєчних білків для здоров'я", - йдеться у матеріалі.

Дослідження показало, що щоденне споживання яєчних білків, ферментованих молочною кислотою впродовж восьми тижнів у поєднанні з регулярними фізичними вправами, помітно збільшило м’язову масу в руках та ногах у жінок старше 55 років. Також це збільшило м’язову силу для таких вправ, як розгинання колін.

Відео дня

Проте деякі дослідження вказують на те, що цільний яєчний білок, який включає жовтки, може бути навіть більш ефективним для збільшення м’язової маси та сили, ніж лише білок яєчного білка.

Крім того, вживання яєчного білка може знизити рівень холестерину. Дослідження 2017 року показало, що люди, які споживали його більше, ніж інші, мали значне зниження рівня загального холестерину порівняно з початковим рівнем.

Також вживання цього продукту може сприяти зменшенню розумової втоми у спортсменів. Дослідження за участю студентів-спортсменів показало, що ті, хто вживав добавку з яєчним білком, антиоксидантний потенціал ставав значно вище. 

"Крім того, у другій частині дослідження, в якій взяли участь 74 учасники, двотижневе вживання яєчного білка значно зменшило розумову втому порівняно з групою плацебо", - зауважили у матеріалі.

Водночас яєчні білки мають низький вміст більшості вітамінів і мінералів, проте вони є хорошим джерелом селену - поживної речовини, яка важлива для репродуктивної функції, роботи щитоподібної залози і виробництва ДНК. Селен також допомагає захистити організм від інфекцій та пошкодження клітин.

Які ще продукти корисні для здоров’я

Раніше дієтолог розповіла, що буде з вашим тілом, якщо ви їстимете щодня персики. Відомо, що вже скоро розпочнеться сезон таких фруктів, проте, на думку експерта, деяким людям все ж варто бути обережними із вживанням персиків.

Також повідомлялось, що апельсинова шкірка може бути ключем до покращення здоров’я серця, адже дослідження показали, що її екстракт ефективно пригнічує вироблення шкідливих речовин.

Крім того, дослідники виявили в апельсиновій шкірці сполуку ферулоілпутресцін, яка значно пригнічує фермент, відповідальний за вироблення шкідливих хімічних речовин.

Вас також можуть зацікавити новини: