З кожним роком все більше і більше людей намагається перейти на правильне харчування, відмовитися від фастфуду, газованих напоїв та інших шкідливих продуктів. Одним із них вважається картопля, нібито вона робить нас товстими і нездоровими за відсутності будь-яких корисних речовин.
Але нові дослідження показують, що це неправда, пише Mirror. Насправді, як виявилося, картопля є суперфудом, насиченим найважливішими поживними речовинами - вітамінами, мінералами і клітковиною, корисною для кишечника.
У дослідженні йдеться про те, що, чистячи й обсмажуючи картоплю, люди позбавляють себе поживних речовин, що містяться в шкірці. Це стосується і складних вуглеводів, які дають нам енергію, а також вітаміну С, тіаміну (вітаміну B1) і калію.
Інші новини про картоплю
Раніше УНІАН повідомляв, чи можна їсти сиру картоплю. У сирій картоплі справді більше вітаміну С, ніж у вареній (під час варіння вміст вітаміну С зменшується на 62%). Сира картопля середнього розміру містить приблизно 16 грамів вітаміну С. Однак є нюанс.
Крім того, було названо найкраще місце для зберігання картоплі. Вона, як правило, має тривалий термін зберігання. При цьому більшість людей зберігають її в шухляді, в темному та прохолодному місці, бо це має запобігти псуванню та проростанню овоча. Однак є місце набагато краще.