Цей секрет приготування зробить картоплю не тільки хрусткою, а й корисною для шлунка / фото ua.depositphotos.com

Ми всі любимо смажену картоплю, але її може бути складно приготувати правильно, щоб вона була ідеально хрусткою зовні і м'якою всередині. Існує багато рецептів, які дають поради про те, як отримати найкращу хрустку смажену картоплю. Однак новий лайфхак з TikTok допоможе зробити її не тільки більш хрусткою, а й корисною для шлунка, пише Independent.

Як розповіла авторка лайфхаку Лора Стівенс, лише одна проста зміна до способу приготування смаженої картоплі може поліпшити здоров'я вашого кишківника, а також заощадить вам час.

Так, за її твердженням, найкращий спосіб зробити картоплю кориснішою - відварити картоплю до напівготовності, а потім заморозити її перед обсмажуванням.

Відео дня

Вона стверджує, що цей процес має збільшити кількість резистентного крохмалю в картоплі. Резистентний крохмаль діє як клітковина в організмі і не перетворюється на глюкозу, тому він може допомогти бактеріям у вашому кишківнику і поліпшити здоров'я ваших клітин. За даними Health Line, процес охолодження продуктів для збільшення їхнього резистентного крохмалю називається ретроградацією крохмалю. Він відмінно працює з картоплею, "істотно збільшуючи кількість у ній резистентного крохмалю", але його також можна використовувати з рисом і макаронами.

Стівенс пояснює, що для економії часу відварює велику кількість картоплі, додає в неї спеції та заморожує. Після чого порційно дістає її і готує близько 25-30 хвилин у духовці, в результаті, за її словами, виходить "найхрусткіша і найсмачніша смажена картопля".

Як пише Independent, не обов'язково заморожувати картоплю після того, як ви її зварили, вона просто має бути холодною. Однак заморозка дає змогу заздалегідь приготувати багато порцій на майбутнє.

Раніше ми вже ділилися одним із лайфхаків для приготування ідеальної хрусткої картоплі. У цьому рецепті секретним ігредієнтом була щіпка манної муки.

Вас також можуть зацікавити новини: