Розповідаємо, як позбутися конденсату в оселі та запобігти появі плісняви / фото ua.depositphotos.com

З настанням холодів поява в будинку конденсату та плісняви стає доволі поширеною проблемою. Особливо це помітно в приміщеннях із поганою вентиляцією.

Якщо не вжити заходів, поява конденсату може призвести до утворення цвілі у вашому домі, що надалі може призвести до проблем зі здоров'ям. Допоможе в боротьбі з надмірною вологістю одна звичка, пише Mirror.

Як відомо, забезпечення достатньої вентиляції в будинку, наприклад, встановлення витяжних вентиляторів і структурної вентиляції, може обійтися досить дорого. А з урахуванням високих цін на опалення ви, ймовірно, не захочете залишати вікна відкритими на весь день, щоб уникнути появи конденсату.

Відео дня

Але, на щастя, є 10-хвилинна звичка, яку ви можете виконувати щодня і яка допоможе запобігти утворенню крапельок на вікнах. Вам достатньо лише відчиняти вікна на 10 хвилин, радять на акаунті житлової асоціації Greatwell Homes у TikTok.

Там пояснили, що один зі способів позбутися вогкості та конденсату в будинку – це відчиняти вікна вранці хоча б на 10 хвилин. Це допоможе циркуляції повітря і зниженню рівня вологості в приміщенні.

Автори ролика також закликають уникати сушіння одягу в приміщенні або на радіаторах. За їхніми словами, це може призвести до утворення ще більшої кількості вологи. Замість цього слід сушити одяг на відкритому повітрі.

Використання витяжки під час приготування їжі також може зменшити утворення конденсату. Крім того, якщо у ваших вікнах є кватирки, переконайтеся, що вони відкриті, поки ви готуєте на кухні.

Щоб уникнути появи цвілі, також не забувайте протирати вікна сухою ганчіркою. Якщо у вас є витяжні вентилятори на кухні та у ванній, то вони мають працювати протягом 15-30 хвилин після приготування їжі або прийняття душу.

Якщо ви шукаєте інші не надто витратні способи, як зменшити вологість у будинку, ви можете придбати мішечки для осушення повітря.

Як позбутися цвілі в оселі: простий та екологічний лайфхак

Цвіль може вижити тільки у вологому середовищі. Тому поєднання низьких температур і вогкості робить будинок ідеальним середовищем для її поширення.

Але боротися з нею можна одним простим способом, запевняє експерт Джеймі Джонс. Він закликає людей купувати більше кімнатних рослин.

За словами Джонса, кімнатні рослини можуть діяти як очищувачі повітря, адже вони природним чином поглинають вологу в повітрі через листя, що створює середовище, яке є менш сприятливим для росту цвілі.

Вас також можуть зацікавити новини: