Потрібно купувати білизну найкращої якості / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Подушки для сну, ковдри, а також постільна білизна і зручний матрац - запорука здорового та якісного сну. Однак, чим більше часу постільна білизна контактує з вашим тілом, тим швидше її потрібно змінювати, повідомляє Business Insider.

Фахівець із прибирання сміття стверджує, що наволочки на подушку слід міняти частіше. У середньому вони повинні прослужити вам від трьох до п'яти років. Якщо у вас є кілька наборів і регулярно їх чергуєте, ви можете тримати їх довше.

Він зазначив, коли на них з'являться потертості, плями ви висмикнуті волокна, таку постільну білизну вже потрібно викидати. Якщо ви хочете, щоб вона прослужила довше - купуйте білизну найкращої якості. 

Відео дня

Окрім наволочок та іншої білизни потрібно прати ще й подушки. Наволочки певною мірою захищають, але прати подушки потрібно кожні шість місяців. 

"Якщо ви користуєтесь високоякісними пір’яними подушками, ви можете зберігати їх десятиліттями, якщо регулярно їх чистити та розпушувати. Якщо ж віддаєте перевагу поліфілу, бавовні або поролону, вам доведеться міняти їх кожні два-три роки, але як тільки ви помітили злипання або грудку, пора замінювати її частіше", - пояснює фахівець. 

Щодо матраців та ковдр, вони можуть служити близько 10 років, а деколи й більше, якщо це якісні речі. Зазначається, що на таких речах, як матраци, не потрібно економити, адже від цього залежить здоров'я ваших суглобів та спини. Тому, якщо у вашому матраці з'явилися провисання, відразу ж потрібно придбати новий. 

"Підодковдри – справжні робочі конячки постільної білизни. Вони повинні прослужити від 15 до 25 років, якщо ви регулярно їх перете. Оскільки ковдри лежать на вас, а не навпаки, вони можуть зберігати свою форму та довжину протягом багатьох років. Періть або здавайте в хімчистку свої ковдри один або два рази на рік згідно з інструкціями виробника та зберігайте в сухому місці, коли ви ним не користуєтеся", - рекомендує фахівець. 

Він нагадав, що подушки, матраци, ковдри та постільна білизна - це наш комфорт, тому за ними потрібно пильнувати, аби не принести шкоди своєму здоров'ю. Ви можете перетворити простирадла на ганчірки, але ні в якому разі не зберігати "про всяк випадок", наголосили у матеріалі. 

Нещодавно УНІАН писав, як часто потрібно прати джинси. За словами експерта, це потрібно робити кожні 10 носінь або частіше. 

Вас також можуть зацікавити новини: