Експерт розповів, в чому особливості таких авто / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Відомий автомобільний експерт Шахзад Шейх розповів про три популярні моделі авто, які колись вважалися некрутими, однак тепер стають колекційними та швидко ростуть у ціні, пише Express.

За його словами, першим таким автомобілем є Chrysler PT Cruiser.

"Це дуже суперечливе питання, і я думаю, що деякі люди зі мною не погодяться, але навіть коли він з'явився, Chrysler PT Cruiser ненавиділи. Всі говорили, що він схожий на старомодне таксі або катафалк, або що він видає себе за те, чим не є насправді. Це був сімейний позашляховик, який намагався бути схожим на вінтажний гангстерський хот-род. Я дуже цінував стиль, навіть у той час. Він був практичним, можна було зняти сидіння і перетворити його на фургон, і я вважав, що це виглядало круто. Зараз, однак, люди приходять до моєї точки зору на цю машину", - зазначив він на своєму YouTube-каналі "Brown Car Guy".

Відео дня

Наразі Chrysler PT Cruisers можна знайти у Великій Британії за ціною 1000 фунтів стерлінгів (близько 54 тисяч грн), проте добре збережені екземпляри деяких моделей, таких як кабріолет Touring, можуть вартувати до 5 тисяч фунтів стерлінгів (близько 271 тисяча грн). 

Chrysler PT Cruiser / фото Вікіпедія

Ще однією моделлю, про яку водії змінюють свою думку, є Porsche Cayenne. За словами Шахзада, раніше йому в цій машині не подобалося все. 

"Porsche Cayenne, оригінальний. Коли він з'явився, ми всі його ненавиділи, всі ми, автолюбителі, ненавиділи той факт, що вперше виробник, який спеціалізується на створенні спортивних автомобілів, вирішив створити позашляховик, і це був Porsche! Ми всі ненавиділи його в той час, але коли озираєшся назад, то розумієш, що Porsche були попереду. Porsche думав про майбутнє і про те, як врятувати компанію, щоб продовжувати створювати автомобілі, які вони дійсно хотіли створювати, такі як 911. У той час я ненавидів у ньому все - дизайн, зовнішній вигляд, сам факт його існування. Але, якщо ви подивитесь на сучасний Cayenne, а потім на оригінал, то оригінал виглядає як кремезний звір", - пояснив експерт.

Porsche Cayenne / фото Вікіпедія

І третьою автівкою, яку рекомендує Шахзад, стала Volvo 240. Він підкреслив, що зараз захоплюється цією моделлю. 

"Volvo 240, я ненавидів їх тоді, тому що всі поліцейські в Саудівській Аравії мали їх у той час. Але це були танки, міцні, надійні танки. Незалежно від того, чи у вас був маєток, чи седан, вони були зроблені тоді, коли Volvo були створені, щоб пережити людство. І вони все ще існують. Навіть тут, де вони абсолютно не відповідають вимогам ULEZ, я все ще бачу їх у Лондоні. Чесно кажучи, будь-який зі старих коробчастих Вольво, ви бачите їх сьогодні, і вони виглядають як бізнес. Я думаю, що це мега круто, не дуже приємно їздити, але солідно", - підсумував автомобільний експерт.

Volvo 240 / фото Вікіпедія

Інші поради автомобільних експертів

Раніше популярний автомобільний експерт порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі вживаної автівки. За його словами, з часом деякі автомобілі можуть мати невеликі витоки рідини зі зношених компонентів, що є цілком нормально, проте такий момент варто перевіряти.

Також стало відомо, чому в машині неприємно пахне. За словами експертів, це може бути пов'язано з конденсатом, який утворюється на випарнику всередині вашої системи опалення та охолодження. 

Вас також можуть зацікавити новини: