Дієтологи пояснили, як кава може допомогти схуднути / pixabay.com

Обіцяючи швидке схуднення за рахунок збільшення споживання кави, ця дієта привернула інтерес багатьох.

Дієтолог розповів, чи є кавова дієта можливістю для схуднення, чи це чергова вигадка, пише Eatthis

Що таке кавова дієта?

Кавова дієта - це дієта з обмеженням калорій, зазвичай близько 1500 калорій на день, з акцентом на збільшення споживання кави. Дієта передбачає вживання щонайменше трьох чашок чорної кави на день поряд із цільними продуктами, включно з нежирними білками, фруктами, овочами та цільнозерновими продуктами, за умови обмеження оброблених харчових продуктів і цукру, написав у своїй книзі доктор Боб Арнот.

Відео дня

Дослідження показують, що вживання кави може сприяти зниженню маси тіла, жиру в організмі.

Переваги кавової дієти

Вона пропонує переваги, пов'язані зі схудненням і поліпшенням загального стану здоров'я.

  • Кава є джерелом антиоксидантів, які допомагають боротися з окислювальним стресом і запаленнями в організмі;
  • Кава може поліпшити увагу, концентрацію і когнітивні функції, допомагаючи залишатися бадьорими і продуктивними;
  • Регулярне вживання кави пов'язане зі зниженням ризику розвитку низки захворювань, включно з хворобами Паркінсона і Альцгеймера, діабетом 2 типу і деякими видами раку.

Ці переваги найефективніші, коли споживання кави збалансоване зі здоровим харчуванням і способом життя. Надмірне вживання кави може призвести до побічних ефектів, тому помірність є ключовим моментом.

Як кавова дієта може допомогти схуднути

Кавова дієта допомагає схуднути завдяки кільком механізмам, насамперед пов'язаним із властивостями кофеїну і роллю кави в регулюванні апетиту та обміні речовин.

  • Збільшення швидкості метаболізму: кофеїн є природним стимулятором, який може збільшити швидкість метаболізму, допомагаючи спалювати більше калорій навіть у стані спокою. Це може призвести до збільшення загальної витрати калорій протягом дня.
  • Пригнічення апетиту. Кава може пригнічувати апетит, зменшуючи відчуття голоду і знижуючи загальне споживання калорій. Цей ефект може допомогти людям легше дотримуватися дієти з обмеженням калорій.
  • Поліпшення фізичної працездатності: кофеїн може підвищити фізичну працездатність за рахунок підвищення рівня адреналіну, що призводить до інтенсивніших і триваліших тренувань. Ефективніші тренування можуть сприяти збільшенню спалювання калорій і підтримці м'язової маси, що важливо для зниження ваги.

Хоча ці фактори можуть допомогти у втраті ваги, до кавової дієти слід підходити обережно. Ефективність дієти багато в чому пояснюється обмеженням калорій, яке вона заохочує, а не споживанням тільки кави.

Кавова дієта зазвичай поєднує підвищене споживання кави з дієтою зі зниженим вмістом калорій, гарантуючи, що люди споживають менше калорій, ніж витрачають. Цей дефіцит змушує організм використовувати накопичений жир для отримання енергії, що призводить до втрати ваги.

Інші новини про дієти

Фахівці з харчування та лікарі радять людям сидіти на середземноморській дієті, яка може забезпечити стабільну вагу та відмінний стан здоров'я. Дієтологи зазначають, що це можливо за рахунок продуктів, які пропонує ця відома дієта.

Вас також можуть зацікавити новини: