Кремове і пухке картопляне пюре подобається багатьом, але не всім вдається його правильно приготувати. За словами шеф-кухаря з ресторану Fallow, є простий спосіб зробити цю страву ідеальною, пише Express.
Кухар наголосив, що у жодному разі не можна розварювати картоплю під час варіння, тому він картоплю для пюре запікає в оригінальний спосіб. Для цього спочатку на деко насипає багато крупної солі, а потім у цю сіль кладе помиту картоплю зі шкіркою.
Картопля готується в духовці при температурі 160-180 градусів, поки не стане повністю м’якою. Після цього сіль потрібно зчистити, а бульби розрізати навпіл.
Тепер половинки картоплі слід пропустити крізь сито. Їх потрібно тримати рукою за шкірку і притискати до сітки на ситі. Таким чином м’якоть опиниться в тарілці, а шкірка лишиться у руці.
Після цього кухар поступово доливає у картоплю гарячі масло й молоко – до того часу, поки пюре не набуде необхідної консистенції.
Кухар пояснив, чому він готує картоплю у солі в духовці, а не варить традиційно у воді. За його словами, сіль діє як ізолятор, який допомагає картоплі рівномірно пропектися.
Раніше УНІАН розповідав, як легко почистити варені яйця. Шеф-кухарка і письменниця Крістін Фіорентіно стверджує, що якщо додати бризок оцту у киплячу воду, в якій варитимуться яйця, шкаралупа з них легко відшарується.
Вона радить зробити два кроки. Перший - влити трохи оцту в киплячу воду, потім покласти туди яйця. Другий - коли яйця повністю зваряться, вийняти їх із каструлі і занурити у подрібнений лід, щоб швидко зупинити процес приготування.