Пюре буде смачним та без грудочок, якщо готувати його за рецептом, який порадила відомий шеф-кухар / колаж УНІАН, фото flickr, pixabay

Картопляне пюре є улюбленим гарніром для багатьох людей. Кожна господиня готує його по-своєму, однак відомий шеф-кухар Поппі О'Тул розкрила секрет, як приготувати ідеальне картопляне пюре, аби воно вийшло "найгладшим та найкремовішим", пише Express

"Більше ніколи не буде виправдань для грудкуватого, м'якого картопляного пюре, і я поділилася з вами всіма порадами та підказками, яких навчилася за ці роки", - зазначила Поппі.

За її словами, потрібно використати один кухонний інструмент, щоб досягти ідеальної консистенції. 

Відео дня

"Мені найбільше подобається в цьому методі те, що вам не потрібні дорогі високотехнологічні м'ясорубки або терки, щоб отримати рівномірно гладку консистенцію (хоча ви можете використовувати їх, якщо хочете), вам потрібен лише один класичний кухонний інструмент - звичайне сито, щоб отримати неперевершене пюре без грудочок і з оксамитовою консистенцією. Моя техніка може вимагати трохи зусиль, але я обіцяю вам, що вона дає результат", - підкреслила шеф-кухар. 

Як приготувати ідеальне картопляне пюре?

Наріжте картоплю кружальцями завтовшки 2 см

За словами Поппі, якщо нарізати картоплю шматочками однакового розміру, то вона буде готуватися з однаковою швидкістю. Таким чином ви зможете уникнути пересмаженої та кашоподібної суміші. Це важливо для приготування пюре, адже нерівні шматочки можуть призвести до неоднорідної текстури.

Використовуйте широку каструлю

Ваша каструля має бути досить великою, аби кожна картоплина готувалася рівномірно. 

"Готуйте на широкій, глибокій сковороді, щоб шматочки картоплі могли вкластися в один шар. Якщо вони будуть перекриті, то нижні скибочки приготуються швидше, ніж ті, що зверху", - порадила шеф-кухар.

Почніть готувати картоплю у холодній воді

Поппі радить опускати картоплю у холодну воду та підвищувати температуру, коли картопля вже в ній. 

"Все, що росте під землею, потрібно починати варити в холодній воді, а все, що росте над землею, як ваша зелень, можна кидати прямо в окріп", - пояснила вона. 

Не забувайте про сіль та варіть картоплю на повільному вогні

Поппі каже, що коли варите картоплю, то завжди додавайте у воду сіль. Також важливо, аби вода не сильно кипіла, щоб картопля приготувалася більш рівномірно. 

Готуйте на пару

Експерт радить залишити зварену картоплю на друшляку після зливу воду, накривши її чистим рушником, аби залишки вологи випарувалися за допомогою пари. 

За словами шеф-кухаря, це відомий метод, який використовують професійні кухарі. 

"Пара робить картоплю надзвичайно пухнастою", - додала вона.

Просійте картоплю через сито

Якщо ви просієте картоплю через сито, то отримаєте дуже гладке пюре без грудочок, рівномірно розбиваючи його. Крім того, ця техніка запобігає розварюванню картоплі та вивільненню зайвого крохмалю. 

Додайте теплі подвійні вершки

Невелика кількість подвійних вершків надає пюре оксамитової консистенції.

"Коли ви додаєте подвійні вершки, переконайтеся, що вони тієї ж температури або гарячіші, ніж ваша картопля, щоб полегшити всмоктування", - рекомендує Поппі. 

Інші смачні рецепти

Раніше відома акторка Аманда Холден розповіла, як приготувати соковиту курку. Вона зазначила, аби м'ясо вийшло соковитим, їй в цьому допомагають кубики льоду. 

Також стало відомо, як приготувати сендвіч з моцарелою за італійським рецептом. Йдеться про "моцарелу в кароцці", яку готують у всіх регіонах Італії. 

Вас також можуть зацікавити новини: