Як приготувати хрустку картоплю? / фото ua.depositphotos.com

Існує безліч способів приготувати картоплю, однак кухарі часто експериментують, щоб зробити свої страви ще смачнішими.

Англійська шеф-кухарка і телеведуча Мері Беррі каже, що зробити картоплю більш хрусткою можна за допомогою лише одного інгредієнта - манної крупи. Опублікований на BBC рецепт запеченої картоплі входить у її книгу "Ідеальне Різдво":

"Смажена картопля повинна бути надзвичайно хрусткою і золотистою зовні з пухнастою світлою серединою. Якщо відварити картоплю перед смаженням на повільному вогні та потовкти її, вона буде чудово хрустіти зовні, а манна крупа додасть їй додаткової хрусткої скоринки".

Вам знадобляться такі інгредієнти: 1,5 кг почищеної та нарізаної кубиками картоплі, 40 г манної крупи, чотири ст.л рослинної олії, три гілочки чебрецю та сіль.

Відео дня

Розігрійте духовку до 220С/200С. Покладіть картоплю в каструлю з холодною підсоленою водою, доведіть її до кипіння та варіть близько п'яти хвилин, поки вона не почне розм'якшуватися по краях. Потім відкиньте картоплю на друшляк та залиште сушитися. 

Суху картоплю покладіть в каструлю та потрясіть її. Після цього додайте манну крупу та трясіть, поки вона не вкриється маленькими крупинками. Вилийте у розігріту форму для запікання масло і за п'ять хвилин почніть обсмажувати картоплю. Потім посипте її гілочками чебрецю та залиште запікатися приблизно на 45-55 хвилин.

Інші рецепти від Мері Беррі

Раніше кухарка розповіла, як приготувати неймовірну смачну картоплю в мундирі. Також вона порадила чотири начинки, які приведуть у захват гостей.

Також жінка поділилася хитрощами приготування запеченої курки, яку можна подати на стіл вже за годину. Для цієї страви вам знадобляться консервовані лимони.

Вас також можуть зацікавити новини: