Як викликати ліфт швидше - лайфхак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ліфтом, найчастіше, користуються люди, які живуть на верхніх поверхах, щоб не йти пішки. Також ліфт буває в офісних будівлях, але далеко не всі люди розуміють, навіщо 2 кнопки для виклику ліфта і яку саме потрібно натискати.

Навіщо в ліфтах є кнопки "вгору" і "вниз" - суть пристрою

Для того щоб правильно користуватися таким побутовим підйомником, важливо розуміти, як працює ліфт із двома кнопками. Як правило, люди роблять одну грубу помилку - вони натискають ту кнопку, куди їм потрібно піднятися або спуститися.

Наприклад, якщо потрібно їхати на верхній поверх, то натискається стрілочка вниз, тому що ви стоїте внизу, якщо на нижній, то вгору. Насправді, це неправильна тактика - таким чином ви ніби інформуєте ліфт, де перебуваєте.

Відео дня

Але оскільки змусити ліфт приїхати швидше в такий спосіб не вийде, варто поміняти логіку. Вам не потрібно повідомляти ліфту, де ви, а необхідно задати шлях проходження. Тобто, якщо ви стоїте внизу, а потрібно їхати вгору, натискайте стрілочку вгору і навпаки - для спуску на нижній поверх використовуйте стрілочку вниз.

Вже точно не потрібно натискати одразу дві кнопки, тому що тоді це лотерея - вам доведеться зайти в ліфт і дізнатися в пасажирів, куди ви всі їдете - вгору чи вниз. Незалежно від того, де перебуває ліфт на даний момент, він приїде швидше, ніж якщо ви будете задавати йому неправильний напрямок і коректно користуватися кнопками.

Вас також можуть зацікавити новини: