Ірландський яблучний пиріг - вдалий вибір для щоденного чаювання / Фото ua.depositphotos.com

Ірландський яблучний пиріг з ніжною консистенцію та ароматом кориці легко спекти у домашніх умовах. Продукти для нього цілком доступні, а на приготування ви витратите приблизно півтори години, йдеться на шпальтах Allrecipes.

До цього яблучного пирога додають штрейзель – оригінальну посипку, до складу якої входять вівсяні пластівці. Якщо ви хочете пиріг з цією посипкою, то почніть саме з неї.

Перелік інгредієнтів для штрейзелю:

• 1/2 склянки борошна;

Відео дня

• 1/2 склянки цукру;

• 1/4 склянки вівсяних пластівців;

• 1/4 чайної ложки солі;

• 1/4 чайної ложки меленої кориці;

• 6 столових ложок несолоного вершкового масла, нарізаного кубиками.

Перелік інгредієнтів для тіста:

• 1/2 склянки несолоного масла кімнатної температури;

• 1/4 склянки білого цукру;

• 1/4 склянки світло-коричневого цукру;

• 2 великі яйця кімнатної температури;

• 2 чайні ложки ванільного екстракту;

• 1 1/4 склянки борошна;

• 1 чайна ложка розпушувача;

• 1 чайна ложка меленої кориці;

• 1/4 чайної ложки солі;

• 3 столові ложки незбираного молока;

• 2 очищені і нарізані скибочками великі яблука.

Перелік продуктів для глазурі:

• 1/2 склянки цукру;

• 1 чайна ложка меленої кориці;

• 2 чайні ложки незбираного молока.

Як приготувати

1. Щоб приготувати штрейзель, з’єднайте в мисці борошно, цукор, овес, сіль і корицю. З цією сумішшю розітріть вершкове масло, доки не утворяться грубі крихти. Поставте у холодильник. 

2. Розігрійте духовку до 175 градусів за Цельсієм. Змастіть круглу форму для торта невеликою кількістю вершкового масла. 

3. Змішайте масло, цукор і коричневий цукор у мисці. Збивайте упродовж 3-4 хвилин на середній швидкості, поки тісто не посвітлішає і не стане пухким. Вбийте яйця на низькій швидкості, додайте ванільний екстракт.

4. Змішайте борошно, розпушувач, корицю та сіль у невеликій мисці. З’єднайте борошняну суміш з масляно-яєчною та збивайте на низькій швидкості до повного змішування, 1-2 хвилини. Влийте молоко і збивайте на низькій швидкості до однорідності, приблизно 45 секунд.

5. Рівномірно розподіліть тісто для пирога в підготовлену форму.

6. Рівномірно розкладіть скибочки яблук поверх тіста і посипте штрейзелем. 

7. Випікайте в розігрітій духовці, доки зубочистка, вставлена по центру пирога, не вийде чистою, а штрейзель не стане золотисто-коричневим і хрустким, 40-50 хвилин. 

8. Дайте пирогу охолонути у формі 10 хвилин. Після цього викладіть його з форми і дайте повністю охолонути.

9. Для глазурі збийте разом цукор, корицю та молоко до однорідності. Перед подачею полийте пиріг глазур’ю.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати швидкий пиріг "Мадейра". Британський шеф-кухар Джеймс Мартін поділився рецептом цього пирога. У ньому немає важкої масляної начинки та шарів глазурі, але текстура бісквіта виходить щільна. 

Мартін описав цю випічку як післяобідні ласощі, які ідеально підходять до чашки чаю. Сам рецепт простий, а ще його легко запам’ятати, адже в ньому використовуються основні інгредієнти для бісквіта: яйця, масло, борошно, цукор, - і додається лимон для пікантності.

Вас також можуть зацікавити новини: