Смажена картопля є основною стравою в репертуарі кожного британського шеф-кухаря, і кулінар Гордон Рамзі знає дещо про те, як домогтися ідеального поєднання хрускоту і пишності, пише Express.
Багато рецептів для отримання більш хрусткої скоринки вимагають додавання борошна, харчової соди або солі. Але Гордон використовує щось трохи інше.
Його ідеальна смажена картопля готується з манною крупою.
"Інгредієнт являє собою борошно грубого помелу, що складається в основному з поживних зародків зерна пшениці, натурального побічного продукту білого борошна, просіяного при помелі", - йдеться в публікації.
Звичайно, хороша техніка також важлива, і шеф-кухар стверджує, що це зводиться до трьох етапів:
"Струсити, обмазати манною крупою і сильно нагріти жир - все це допомагає забезпечити хрустку золотисту скоринку зовні, в той час як середина залишається пишною".
Також кулінар зазначає, що коли справа доходить до смаженої картоплі, для отримання найкращого смаку необхідна хороша приправа, тому варто замінити звичайну сіль і перець морською сіллю і свіжомеленим перцем горошком.
Також варто додати куркуму і пластівці чилі. Ними найкраще посипати картоплю перед запіканням.
Раніше УНІАН писав, як приготувати суперхрустку картоплю.