Грибний суп радує своїм ароматом / фото ua.depositphotos.com

Ароматний домашній суп чудового зігріє навіть у найхолодніший вечір. Джеймі Олівер пропонує приготувати цю смачну страву з грибами. За його словами, це "надзвичайно простий" рецепт з "інтенсивним" смаком.

"Мені подобаються інтенсивні землисті смаки цього м’якого крем-супу з грибами  це класика", - написав він.

Джеймі зазначає, що цей суп можна навіть заморожувати порціями, щоб у вас під рукою завжди була готова страва. На шість порцій супу знадобляться:

Відео дня
  • гриби - 600 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • селера - 2 палички;
  • часник - 3 зубчики;
  • петрушка - кілька гілочок;
  • чебрець - кілька гілочок;
  • оливкова олія;
  • курячий чи овочевий бульйон - 1,5 л.;
  • вершки - 75 мл;
  • чіабата - 6 скибочок.

Гриби очистіть і дрібно наріжте. Також подрібніть цибулю, зелень та часник.

Нагрійте трохи оливкової олії у великій каструлі на середньому вогні. Додайте туди цибулю, селеру, часник, стебла петрушки, листя чебрецю та гриби, накрийте кришкою та смажте, поки вони не розм’якшаться.

Дістаньте 4 ст.л. грибів і залиште їх на потім. У каструлю вливаємо бульйон, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і готуємо 15 хвилин.

Приправте за смаком і збийте блендером до однорідності. Далі влийте вершки і знову доведіть до кипіння. Після цього можна гасити вогонь.

Підсмажте чіабатту на сковороді, потім покладіть зверху більшість відкладених грибів і злегка скропіть оливковою олією. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте подрібненою петрушкою та грибами, що залишилися, і подавайте з чіабаттою.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати суп зі смаженою фетою.

Вас також можуть зацікавити новини: