Ароматний домашній суп чудового зігріє навіть у найхолодніший вечір. Джеймі Олівер пропонує приготувати цю смачну страву з грибами. За його словами, це "надзвичайно простий" рецепт з "інтенсивним" смаком.
"Мені подобаються інтенсивні землисті смаки цього м’якого крем-супу з грибами – це класика", - написав він.
Джеймі зазначає, що цей суп можна навіть заморожувати порціями, щоб у вас під рукою завжди була готова страва. На шість порцій супу знадобляться:
- гриби - 600 г;
- цибуля - 1 шт.;
- селера - 2 палички;
- часник - 3 зубчики;
- петрушка - кілька гілочок;
- чебрець - кілька гілочок;
- оливкова олія;
- курячий чи овочевий бульйон - 1,5 л.;
- вершки - 75 мл;
- чіабата - 6 скибочок.
Гриби очистіть і дрібно наріжте. Також подрібніть цибулю, зелень та часник.
Нагрійте трохи оливкової олії у великій каструлі на середньому вогні. Додайте туди цибулю, селеру, часник, стебла петрушки, листя чебрецю та гриби, накрийте кришкою та смажте, поки вони не розм’якшаться.
Дістаньте 4 ст.л. грибів і залиште їх на потім. У каструлю вливаємо бульйон, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і готуємо 15 хвилин.
Приправте за смаком і збийте блендером до однорідності. Далі влийте вершки і знову доведіть до кипіння. Після цього можна гасити вогонь.
Підсмажте чіабатту на сковороді, потім покладіть зверху більшість відкладених грибів і злегка скропіть оливковою олією. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте подрібненою петрушкою та грибами, що залишилися, і подавайте з чіабаттою.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати суп зі смаженою фетою.